Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 Re: Chyba v programu » Popisek - nejde napsat tečka v kategorii » 28. 5. 2020 10:28:18

U mě na LO 6.4.4.2 v Linux Mint to jde bez problémů. Mám ale dojem, že Váš postup je chybný. Zkuste to následovně:
- V poli "Kategorie" nastavte "žádná" - tím dole v v poli náhledu odstraníte text "Obrázek 1". Pole "Kategorie" má nastaveno několik kategorií, z nichž lze pouze vybírat, nelze je měnit.
- V poli "Popisek" si vepište Vámi požadované Obr. 1 následované dalším případným popiskem.
Vím, že to poněkud obchází logiku dialogového okna "Vložit popisek", ale na druhé straně to funguje.

#2 Re: Calc » Čím novější verze Libreoffice tím pomalejší MAKRO » 17. 2. 2020 10:39:57

Jenom pro upřesnění - ta cesta je LO 6.4.0.3. správně Nástroje -> Možnosti -> LibreOffice -> Zobrazení. V následně otevřeném okně "Zobrazení" je v pravém horním rohu sekce "Grafický výstup" s přepínači na použití hardwarové akcelerace a na použití vyhlazení.

#4 Re: Writer » Počítání normostran » 15. 3. 2019 17:40:38

Řešení, které navrhuje strepon, funguje. U mě v LO 6.2.1.2 lze postupem podle strepona nastavit počet znaků na normostranu. Potom při otevření dokumentu je na stavovém řádku hned za sekcí zobrazující aktuální stránku a celkový počet stran jako druhá zleva sekce zobrazující počet slov a počet znaků. Když se na tuto sekci klikne, otevře se okno, které zobrazuje počet slov, počet znaků a počet normostran. Nezobrazuje se to přímo, ale po jednom jediném kliknutí.

#5 Instalace » LO instalovaná přes flatpak - jak aktualizovat » 23. 2. 2019 15:51:54

pavel_hlad
Odpovědí: 1

V Linuxu Mint 19.1. mám LO nainstalovanou přes flatpak. Poradí mi někdo, jak LO aktualizovat? Je jiná cesta než LO odinstalovat a přes flatpak znovu instalovat poslední verzi? Děkuji, Pavel

#6 Re: Instalace » Ztráta úvodní obrazovky po aktualizace na 6.0.3 » 15. 4. 2018 09:14:54

Díky za radu - postupoval jsem podle Vašeho bodu 3 a funguje to báječně. Ještě jednou velký dík.

#7 Re: Instalace » Ztráta úvodní obrazovky po aktualizace na 6.0.3 » 14. 4. 2018 15:45:23

Děkuji za radu. Už jsem to expertní nastavení prohlížel, ale zatím nic neměnil. Přesto se mi cesta ukázala - otevřel jsem přes nabídku LO Writer nový soubor, ten jsem hned zavřel (jenom ten soubor, nikoliv celou LO) a otevřela se mi ta obrazovka, kterou jsem poptával. Je to sice o pár kliků komplikovanější, ale funguje to.

Dá se říci, že je problém vyřešen.

#8 Instalace » Ztráta úvodní obrazovky po aktualizace na 6.0.3 » 14. 4. 2018 13:31:53

pavel_hlad
Odpovědí: 4

Včera se mi v prostředí Linux Mint 18.3. Cinnamon 64 aktualizovala LO 6.0.2. na 6.0.3. Po této aktualizaci mi zmizela možnost spustit LO jako celek (ne jenom jednotlivé moduly) a z úvodní obrazovky vybírat soubor, se kterým chci pracovat. Ve složce /usr/share/applications jsou ikony jednotlivých modulů, ale LO jako celku tam není. Lze to napravit jinak, než přeinstalací? Děkuji za radu

#9 Re: Writer » VYŘEŠENO - Zrušení levého okraje » 28. 10. 2017 09:18:15

Pokud jsem správně pochopil Váš dotaz, tak potom by podle mě stačilo naformátovat styl odstavce tak, že první řádek bude předsazen o 1 cm.

#10 Re: Impress » Hudba v prezentaci - Vyřešeno » 28. 2. 2017 10:56:57

Děkuji za ochotu pomoci. Zkoušel jsem překonvertovat zvukové soubory, ale bez výsledku. Nakonec se ukázalo, že do mého LinuxMint bylo třeba doinstalovat podporu multimediálních souborů. Již vše funguje, jak má.

#11 Impress » Hudba v prezentaci - Vyřešeno » 26. 2. 2017 11:43:10

pavel_hlad
Odpovědí: 2

Mám několik prezentací, kde je prohlížení doplněno hudbou. Po aktualizaci LO na verzi 5.1.6.2 v prostředí LinuxMint 18.1 se mi při spuštění prezentace zobrazí následující hláška: Soffice.bin vyžaduje instalaci zásuvných modulů pro přehrávání multimediálních souborů následujícího typu: MPEG-1 Layer 3 (MP3) decoder. Současně mi to nabídne nějaké dva soubory k instalaci. Po kliknutí na tlačítko Instalovat se v chování LO nic nezmění. Dokáže mi někdo poradit, jak to vyřešit? Dříve mi to v pohodě fungovalo.

#13 Re: Chyba v programu » kontingenční tabulka » 4. 8. 2016 09:23:15

Dnes jsem nainstaloval novou verzi LO 5.2.0.4 a ani zde nová KT nejde vytvořit. Menu stále obsahuje pouze nabídky Smazat a Obnovit.

#14 Re: Chyba v programu » kontingenční tabulka » 27. 6. 2016 10:09:09

V nové verzi LO 5.1.4.2 se to chová úplně stejně, to znamená, že nejde vytvořit nová KT.

#15 Re: Chyba v programu » kontingenční tabulka » 26. 6. 2016 10:29:32

Děkuji za radu - zkusil jsem ji, ale nevede k žádoucímu výsledku. Po volbě Nástroj/Přizpůsobit/Nabídka/Data/Kontingenční tabulka se zobrazí okno "Obsah nabídky" které obsahuje pouze ony dvě nabídky "Obnovit" a "Smazat" a dolní pole "Popis" obsahuje text "Aktualizuje KT". Po stisknutí tlačítka "Přidat" se otevře nové okno s možností vybrat "Kategorii" a k ní adekvátní "Příkaz". V žádné kategorii ale není příkaz "Vložit kontingenční tabulku", alespoň já jsem ho nenašel.

#16 Chyba v programu » kontingenční tabulka » 22. 6. 2016 09:53:12

pavel_hlad
Odpovědí: 10

Už dlouhou dobu každý měsíc z průběžně zadávaných dat zpracovávám kontingenční tabulku. Teď v LO 5.1.3.2 mám problém - po vybrání oblasti dat a kliknutí na položku menu Data - Kontingenční tabulka se zobrazí podmenu, kde jsou jenom dvě neaktivní volby Obnovit a Smazat. Nezobrazí se volba Vytvořit. Je to chyba programu, nebo něco špatného o mě? Zatím to musím řešit oklikou, to znamená načtením dat v OO a vytvořením kontingenční tabulky zde v OO. Děkuji za odpověď.

#17 Re: Writer » Automatický text » 21. 7. 2015 10:23:42

Děkuji za ochotu pomoci. Můj případ nebyl případem sdílení, šlo o chování jednoho konkrétního počítače. Až po napsání dotazu do tohoto fóra jsem zjistil, že podobně se počítač chová i při psaní zprávy v Thunderbirdu - nakonec jsme zjistili, že příčina byla v klávesnici. Problém je tedy vyřešen.
PH

#18 Writer » Automatický text » 20. 7. 2015 19:16:42

pavel_hlad
Odpovědí: 2

Prosím o pomoc v následující záležitosti. Když na druhém počítači spustím LO Writer a nový dokument a v něm chci napsat nějaký text - pro příklad Dobrý den, tak po začátku psaní se objeví hláška, že automatický text pro D nebyl nalezen. To se opakuje po každých třech napsaných písmenech. V nápovědě jsem nenašel žádnou informaci pro vypnutí automatického textu.
Děkuji za případné typy. PH

#19 Re: Writer » Pozadí rámce a LO 4.2.2 » 8. 5. 2015 11:59:31

Teď jsem to zkoušel (v prostředí W7 a LO 4.4.3.2); do textového dokumentu jsem vložil textový rámec, obarvil jeho pozadí a soubor uložil. Po znovuotevření byl rámec takový, jaký jsem uložil, to je obarvený.
Pavel

#20 Re: Slovníky » Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno » 30. 7. 2014 12:46:20

Verze 4.3.0.4. již tuto chybu odstranila a funguje bezvadně.

#21 Re: Slovníky » Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno » 25. 7. 2014 13:06:21

Děkuji za ochotu pomoci mi. Navržená řešení ale problém neodstranila. Já jsem si pak uvědomil, že verze LO 4.3.0.3 není oficiální verzí, ale ještě testovací a proto jsem ji odinstaloval a znovu nainstaloval verz 4.2.5.2, kde mi vše funguje správně. Považujte proto tento dotaz za vyřešený.

#22 Re: Slovníky » Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno » 24. 7. 2014 09:56:10

Ještě mě napadla jedna možnost - nemohl se mi při aktualizaci nějakým nedopatřením smazat český slovník? Jak to poznám - mám W7 a když jsem prohledávat příslušné adresáře, slovník jsem tam neviděl.

#23 Re: Slovníky » Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno » 23. 7. 2014 12:38:33

Toto nastavení jsem kontroloval ještě před tím, než jsem napsal dotaz. Ve všech třech případech je nastavena čeština. Je zajímavé, že mi to podtrhává všechna česká slova nezávisle na tom jestli otevřu textový soubor nebo tabulku.

#24 Slovníky » Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno » 22. 7. 2014 21:05:14

pavel_hlad
Odpovědí: 8

V LO 4.2 mi korektně fungovala kontola pravopisu. Aktualizací na LO 4.3.0.3 se něco rozhodilo v nastavení, protože ačkoliv mám nastavenu češtinu jako výchozí jazyk,celý text slovo za slovem se mi podtrhne červenou vlnovkou jako chyba. Pomůže mi někdo odstranit tuto vadu? Děkuji

#25 Re: Instalace » LO v Ubuntu » 14. 4. 2014 17:43:41

Když jsem provedl instalaci tak, jak jsem popsal výše,systém mi odpověděl, že LO není nainstalovaná a nabídl mi provedení instalace - takže na Váš dotaz odpovídám, že asi šlo o verzi ze systému opět s anglickým menu. Nicméně před chvílí se mi podařilo na fóru linuxu najít odpověď na můj problém a LO mám asi pět minut s českým menu, takže problém je vyřešen. Moc Vám děkuji za Vaši ochotu pomoci mi.

Zápatí

Používáme FluxBB