Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 7. 2014 21:05:14

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012
Příspěvků: 31

Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

V LO 4.2 mi korektně fungovala kontola pravopisu. Aktualizací na LO 4.3.0.3 se něco rozhodilo v nastavení, protože ačkoliv mám nastavenu češtinu jako výchozí jazyk,celý text slovo za slovem se mi podtrhne červenou vlnovkou jako chyba. Pomůže mi někdo odstranit tuto vadu? Děkuji

Editoval pavel_hlad (25. 7. 2014 13:08:00)

Offline

#2 22. 7. 2014 21:56:00

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Já teda mám 4.3.0.1, ale kontrola pravopisu funguje...


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 23. 7. 2014 04:41:25

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

To vypadá, že máte nastaven aktuální jazyk jinak, nežli na češtinu. K takové chybě dojde když otevřete například originál anglický dokument a překládáte ho.
     Jinak se toto nastavuje NÁSTROJE > MOŽNOSTI > JAZYKOVÁ NASTAVENÍ > JAZYKY. Tam jsou celkem 3 důležité položky :
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ
NÁRODNÍ NASTAVENÍ
VÝCHOZÍ JAZYKY PRO DOKUMENTY
     Všude tam by měla být čeština pokud pracujete s českým dokumentem. Pak je také možné přepínat na panelu nabídek NÁSTROJE > JAZYK a určit styl výberu, odstavce nebo celého textu. Takže například do anglického dokumentu dáte překlady jako české odstavce a tam by se to nemělo podtrhávat. Totéž opačně. V českém dokumentu dáte anglický (německý, čínský) odstavec a nemělo by se to podtrhávat pokud odstavci dáte správný formát jazyka.

Editoval neutr (23. 7. 2014 04:42:25)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 23. 7. 2014 12:38:33

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012
Příspěvků: 31

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Toto nastavení jsem kontroloval ještě před tím, než jsem napsal dotaz. Ve všech třech případech je nastavena čeština. Je zajímavé, že mi to podtrhává všechna česká slova nezávisle na tom jestli otevřu textový soubor nebo tabulku.

Offline

#5 24. 7. 2014 09:56:10

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012
Příspěvků: 31

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Ještě mě napadla jedna možnost - nemohl se mi při aktualizaci nějakým nedopatřením smazat český slovník? Jak to poznám - mám W7 a když jsem prohledávat příslušné adresáře, slovník jsem tam neviděl.

Offline

#6 24. 7. 2014 15:09:32

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,659

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Slovník byste měl mít tam, kde byl stažen. Běžně lue na něj kliknout a on se nainstaluje tam kam má - do LO. Jinak byste ho měl najít NÁSTROJE > MOŽNOSTI > POMŮCKY PRO PSANÍ - poslední kolonka MOŽNOSTI kde by to mělo být vidět a mělo by to být zatrženo.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 25. 7. 2014 13:06:21

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012
Příspěvků: 31

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Děkuji za ochotu pomoci mi. Navržená řešení ale problém neodstranila. Já jsem si pak uvědomil, že verze LO 4.3.0.3 není oficiální verzí, ale ještě testovací a proto jsem ji odinstaloval a znovu nainstaloval verz 4.2.5.2, kde mi vše funguje správně. Považujte proto tento dotaz za vyřešený.

Offline

#8 25. 7. 2014 18:08:29

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 150

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Ano, jedná se o chybu v 4.3.0.3. Kvůli ní nebyla tato verze prohlášena za finální a vyjde ještě 4.3.0.4.

Offline

#9 30. 7. 2014 12:46:20

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012
Příspěvků: 31

Re: Kontrola pravopisu v LO 4.3.0.3 - vyřešeno

Verze 4.3.0.4. již tuto chybu odstranila a funguje bezvadně.

Offline

Zápatí