Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 26. 2. 2017 11:43:10

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012

Hudba v prezentaci - Vyřešeno

Mám několik prezentací, kde je prohlížení doplněno hudbou. Po aktualizaci LO na verzi 5.1.6.2 v prostředí LinuxMint 18.1 se mi při spuštění prezentace zobrazí následující hláška: Soffice.bin vyžaduje instalaci zásuvných modulů pro přehrávání multimediálních souborů následujícího typu: MPEG-1 Layer 3 (MP3) decoder. Současně mi to nabídne nějaké dva soubory k instalaci. Po kliknutí na tlačítko Instalovat se v chování LO nic nezmění. Dokáže mi někdo poradit, jak to vyřešit? Dříve mi to v pohodě fungovalo.

Editoval pavel_hlad (28. 2. 2017 10:57:22)

#2 26. 2. 2017 14:15:54

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Hudba v prezentaci - Vyřešeno

S formáty multimediálních souborů jsou problémy různého typu akceptovaných formátů. Já samozřejmě nevím co vše LO 5.1.6.2 akceptuje, ale mám dojem že by každý LO soubor měl akceptovat typ .ogg - tedy jak hudební tak i filmy.

Viděl jsem někde návod - že stačí použít přehrávač VLC ke konverzi z a do... Ale podle mne se to už pro LO zase změnilo. Nejnovější verze by měly akceptovat mnohem více formátů.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 28. 2. 2017 10:56:57

pavel_hlad
Člen
Registrace: 22. 3. 2012

Re: Hudba v prezentaci - Vyřešeno

Děkuji za ochotu pomoci. Zkoušel jsem překonvertovat zvukové soubory, ale bez výsledku. Nakonec se ukázalo, že do mého LinuxMint bylo třeba doinstalovat podporu multimediálních souborů. Již vše funguje, jak má.

Zápatí