Zdravím a děkuji,
promiňte mi ale, nevím, zda Vám rozumím správně.
To co se má zobrazit/skrýt s tím nemám problém. Jen s tím, jak udělat ten nový sloupec s daty (+3000)
Otevru soubor -> Vytvořím novou tabulku -> s novým pole (plat+3000) kde zkusím jako typ pole zkusit "integer" nebo "single" nebo "double".
Pak tu tabulku naplnit daty? Ta tabulka má 36 řádků a 8 sloupců. mám to přepsat tedy do nové tabulky? To se mi nějak nezdá..Zatím jsem řešil úlohy na dotazy a většinou to byla chvilková záležitost.
Dále vytvořit dotaz na základě té nové tabulky, skrýt co chci nechci vidět, takto jste to myslel ?:-)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Našel jsem na internetu řešení, je to dělané pro Access, zkusím ho nějak aplikovat na OO:
V okně databáze "Objekty" klepněte na tlačítko "Dotazy" Opět můžete využít návrhové zobrazení. Místo pole plat se využije výpočetní pole s výrazem. Klepněte na položku pole v prázdném sloupci a napište sem název, který chcete dát novému poli. Tento název ukončete dvojtečkou. Za ní se již zadává vlastní výraz, to znamená pole plat navýšené o 3000 Kč. Název pole je v hranatých závorkách.
Editoval martinsvetovy (2. 6. 2013 13:21:10)