Asi bych věděl, ale už jsem slíbil něco jiného a i to dělám jen když vyjde čas.
Podíval jsem se na Vaše podklady a vidím, že je to hodně podobné zadání jaké řeším zde Podobné zadání.
Podívejte se prosím jaký byl vývoj a co jsem psal o tom co je potřeba znát. U vás je to ještě o něco méně jasné. Kouknul jsem jen velice zběžně, ale to co jsem viděl mne nepotěšilo.
A) - 36 hodin a jeden stroj na 8 => že druhý jede 24 hodin, ale jak? Panebože to může být osmihodinový přetržitý, osmihodinový nepřetržitý, a nebo dvanáctihodinový nepřetržitý a to nehovořím, že i ten osmihodinový může být v celám týdnu od pondělí do pondělí. Jak by se měl určit běžný a maximální pracovní fond a vycucat z něj maximální rezervy? Tohle nejsou ani "motohodiny".
B) - Jednotky ks (kusy) a pc (package, packaging, nebo pytle celulózové, či něco jiného?)
C) - Ten sortiment může být asi úplně stejný, ale za kusy můžete považovat také stejným kelímkům na pivo složeným do sloupce. To "pc" může být MasterBox s více štanglemi, ale nejspíš ne.
D) - Pokud není obsah balení včetně "ks" ze stejného materiálu - tvarově i druhově, tak se musí mašiny přestavovat. Ta přestavba už je v tom čase za počet a druh započítána? Když budete na těch mašinách vyrábět více druhů nápojových kelímků, k tomu ještě obaly na jogurt, nebo podobné věci. Tak se musí technologie celá přestavět. Extrudéry se nastavují podle materiálu a finální tloušťka - každý obal potřebuje jinou sílu fólie, jiné raznice, dohřívání , rychlost posuvu a nakonec ještě odebírání a balení na palety. Nemám představu, co vyrábíte, ale pokud nevyrábíte jeden stejný produkt ze stejného materiálu, tak tam přestavby budou a nebývá to jen snadným přehozením kopyta. Bývají to desítky minut až hodiny a veškerý personál cvičí. Je jedno jestli jde o sklárnu, cihelnu, plastikárnu, nebo robotickou linku.
E) a to doufám, že ten čas je souhrn třeba za 15 pc, nebo 4 kusy. Může to být i průměr. Když bych se toho ujal, tak musím shromáždit stejné jednotky, třeba kusy a z nich udělat průměr na jeden. Jak mám časově sortimentovat kusy jako kusy a každý má jiné časy. Totéž platí o tom "pc". Takže rozpad na detail ve všem - já nebudu testovat ks tak, že spočítám a najdu ty, které mají stejný průměr na kus a specifikuji tyto jako jeden druh, tak další a další. Při tom možná v tom období nemusely být ještě další sortimenty.
Podívejte se na ten odkaz, je tam teprve první neúplný návrh a na prvním listu popis, který je snad polovinou toho, co je potřeba pro určitý typ profese, která je dost podobná té Vaší. Dnes jsem se nejdříve podíval do pošty a sem. Takže snad Vám pomůže k orientaci co vše se musí udělat a jak to je, nebo není složité.
A ještě detail. Vím že sem přijde požadavek v Excelu, ale je možné, že ani LibreOffice, nebo Apache Open Office nemáte. Naše MAKRA V EXCELECH NESPUSTÍTE, ALE U NÁS EXCELOVSKÁ v široké míře ano. Já pro Excel nic dělat nebudu i když by šlo jenom o vzorce, které chodí všude. Vím, že toto určuje zaměstnavatel, ale já nejsem protagonista bezplatného SW pro to, abych podporoval Microsoft.
Jinak nechci nic slibovat - nejdřív byl uživatel Gooorila a ani jemu nemohu udělat úplně vše jak bych možná i chtěl. Takže možná, že se ozve někdo jiný. Vím, že sem chodí hodně dobrých a fundovaných lidí, ale těch co odpovídají je málo.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ