Tak hned na začátku se vloudila chybička. Poslal jsem verzi, která měla nedostatky o kterých jsem sice věděl, ale zapomněl.
Původní verzi Nástroj_1.0. jsem pustil bez úprav a uvědomil jsem si to až dnes. Takže to napravuji. Nejedná se o nic moc důležitého, spíš o kosmetické nedostatky. Udělal jsem jakousi obrázkovou prezentaci, která byla v sešitu Kontingenční tabulky, ale měla být správně v sešitě Administrace.
Dále jsem měl v sešitě kontingeční tabulky komentáře, které měly odsazení v textu. To je kvůli pracovní verzi, která neměla pro tlačítka zafixovanou polohu a velikost. Potom je právě tlačítko v obsahu komentáře. Já jsem ale tlačítka zafixoval, ale už jsem neupravil odřádkování. Po zafixování komentář překrývá tlačítko.
Třetí úpravou bylo doplnění textu a návodu k Nástroji_1. Kde scházel vzorec pro vyhodnocení duplicit. právě na tohle jsem si vzpomněl, a s tím i na úpravy, které jsem také neprovedl. Takže ode dneška už existuje verze Nástroj_1.1.
Jsou to sice plně funkční řešení, ale jde zase jenom o názorné ukázky ve formě prezentací, aby uživatel viděl postup a mohl si ho vyzkoušet. Proto chápejte správně, že je to více show, nežli co jiného. Nejde o optimalizované postupy, ale o to, aby postup byl vidět.
Vlastní nástroje už takhle vstřícné nebudou, ale budou mnohem rychlejší a hlavně zcela specializované na jedinou metodu. Tento "nástroj" obsahuje tři základní postupy, pokud nepočítáme vlastní kontingenční tabulku. Existuje ještě čtvrtý nástroj - specializovaný rozpis. Ten se chystám ukázat na jiném příkladu stejně jako spojení s Bergerovými tabulkami. To je jiná liga, takže také by se měl tento postup objevit jako prezentace, aby bylo vidět jak to funguje, a pak přijde teprve nástroj, který o sobě už nepoví, jaký má motor. To prozradím já v popisu.
Editoval neutr (23. 9. 2021 17:56:44)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ