Tak lp. má naprostou pravdu a přesně to tefil. Takže mi ušetřil práci a jen to doplním (OOo se používá v několika mých zaměstnáních, byť strašlivě omezeně, ale VŽDY tehdy, když selže MSO nebo dokonce Adobe Illustrator - což v tom prvním případě bývá celkem častý jev :-))))
Obecně: Nápověda je asi dobrá, použitelná, ale chybí málo příkladů (i na netu), je dosti nešťastné, když se snažím něco vygůglit a jediný relevantní odkaz je link na můj článek....
U Writeru jen zopakuju, styly, styly, styly.... potřebujeme, aby šlo hromadně vymazat nepoužité styly, aby se nechal zobrazit počet použití daného stylu, výborné by bylo, kdyby se ukázal náhled stylu - jako je to ve wordu. Tohle Writeru chybí. Sharování by bylo fajn.
U Calcu jde o práci s grafy, rozhodně, dále kontingenční tabulky, statistické a jiné funkce. Sharování funguje, ale když jde o xls, ne. (Nevíme, co s tím.)
Draw se využívá v několika případech. Za prvé pro editaci PDF, když Corel a Illustrator a další selhávají. Za další by se hodilo, kdyby Draw uměl to, co Visio - vytvářet styly, jakési barevné šablony, které barevně přemapují celou stránku. Určitě by se hodila lepší podpora pro technické výkresy. Kdyby tohle bylo, pak by to byl tahák jako kůň. V tuto chvíli je nejdůležitější, že umí parádně importovat PDF.
Impress: To, co uvedla paní Irena. Přesně. Nenapadá mě nic podstatného a dalšího. Mně osobně vadí mizerná práce s videem (obtížné nastavení spouštění videa na snímku až po nějaké akci) a nemožnost nějaký efekt opakovat donekonečna. A taky musím říct, že Impress je hladový bumbrlíček, mám v práci celkem slušné dělo (mám nejvýkonnější mašinu z celé firmy - 4 GB RAM, 4 GHz), ale občas či spíš často docela sténá a úpí, a to jen pod něčím tak "triviálním", jako je Impress. HW nároky musí jít dolů!!!!!!! A to platí pro celý OOo.
A za další. Teď dělám ve Writeru (Webu) - pozor!! - firemní intranet!! Využívám všechny jeho možnosti vč. obrázkových map a je to moc bašta. Jiní to patlají v Nvu, ke kterému bohužel musím také sklouznout (např. pro odstranění kotev atd.). Takže tohle je také důležité; je třeba daleko více zdokonalit modul Web, aby byl ještě použitelnější.
Pokud jde o to, co už existuje a upřednostní se, jsou to věci psané Irenou. Uhodla to perfektně, to jsou věci, které se ocení v každé firmě (i v těch mých).
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ