Je potřeba připomenout/upozornit, že změny provedené ve zdrojových souborech (s výrobky) se do toho sumárního projeví až tehdy, kdy ten zdrojový (výrobkový) soubor uložíte, tj. nestačí v něm jen změnit hodnoty, musí se i uložit.
A teď s nechutí zjišťuju, že LibreOffice 3.3.3 asi kešuje hodnoty těchto propojení a hodnoty se neaktualizují ani po uložení, ani po uzavření všech souborů a jejich znovuotevření (ačkoli aktualizaci odsouhlasím) - musím zavřít celý LO, pak teprve se hodnoty aktualizují, ach jo. Ale třeba jen mám někde něco nastaveno, aby se to takto "efektivně" chovalo?
Tak mi to nedalo a ještě jsem to testoval "zleva zprava" a chová se to divně, rozhodně bych to takto nečekal: zdá se, že záleží na tom, jak je nastavena aktualizace propojení:
Nástroje->Volby->Calc->Obecné - Aktualizace: Vždy/Na vyžádání/Nikdy
- pokud je "Na vyžádání", pak se to ne a nechce aktualizovat, ani vynuceně pomocí Úpravy->Odkazy - tl. Aktualizovat
- pokud je "Vždy", pak se to aktualizuje v pohodě a pomocí Úpravy->Odkazy->Aktualizovat i v případě, že ten zdrojový soubor je změněný a ani nemusí být uložený
Ta změna z "Na vyžádání" na "Vždy" se mi projeví (začne to fungovat), až když celý LO restartuju.
Osobně bych čekal, že "Na vyžádání" bude fungovat, když si aktualizaci vynutím pomocí Úpravy->Odkazy->Aktualizovat, ale vývojáři mají zřejmě jiný uživatelský/programátorský názor.
Editoval hanus (27. 9. 2011 19:04:22)