hmm :-(
Tolik vzorců (vlookup), které odkazují na zdrojový soubor nemám (cca 20) aby svým množstvím zvětšily velikost souboru (takyže nezvětšily). Bud to teda trvá kůli těm výpočtům (ano četl jsem někde že je vlookup náročnější na cpu...cemuž se divím - vždyt jde jenom o hledání shodného textu/čísla v mých cca 100 řádcích)...nebo kůli tomu "stahování" zdrojového souboru.
Problém je v tom, že se data ve zdrojovém souboru často mění a potřebuju je zobrazit zase v jiném souboru. Proto variantu s kopírováním nepouziju. Musím nějakým způsobem udělat odkazy do toho zdrojového souboru...tak zkusím namísto vlookup obyčejný odkaz na jinou bunku.
Ale vlastně problém je hlavně v tom, že si myslím, že již při otevírání souboru dochází k nějakým prazvláštním výpočtům, které by měly nastat až v momentě, kdy se po otevření souboru OO zeptá na to jestli chci aktualizovat odkazy a já bych dal "ano" - v tomto momentě by měla "nastoupit" náročnost vlookup a odkazů na jiný soubor.
Tak jsem předělal vlookup na normální odkazy na bunku a rychlost se zvýšila,ale není to tak rychlé jako bezodkazů na jiný soubor. (Evidentně to při otvírání souboru načítá data i z toho napojeného souboru). Tím jsem ale přišel o variabilitu pohybu řádků ve zdrojovém souboru. S normálním odkazem na bunku jsou odkazy mezi soubory fixovány absolutně a nesledují pohyb bunek ve zdrojovém souboru :-(
Ale je mi to záhada,že to při otvírání souboru dělá něco s tím vlookupem,ikdyž by,si myslím, neměl. Měl by až po zodpovězení dotazu zda odkazy aktualizovat...
Editoval dech (19. 1. 2010 13:38:56)
LO 6.1.2.1. (x64) WIn 8 64bit 16GB RAM