Dobrý den, již dlouho mne trápí výše uvedený problém. V aktuálním souboru "statika.ods" používám vyhledávání pomocí vlookup v souboru "ocelove_profily.ods". Tento mustr jsem dostal od kamaráda, který neměl problém s tím, že vyhledával v matici A1:AZ65000. Jakmile jsem to tak nechal soubor u mne okamžitě naběhl na 1,4 MB - a s tím spojené pomalé otvírání, ukládání atd.. Zlepšilo se to, ovšem jen trochu, při změně prohledávané matice na A1:AZ500, ovšem stále má soubor přes 300 kB a pokud je těch odkazů více na více listech dále se zvětšuje. Nejvíce mne trápí, že kamarád používající stejné OO s tím žádné problémy nemá i při maximální velikosti prohledávané matice. Velikost souboru "ocelove_profily.ods" je 40 kB
Pokud svůj veliký soubor pošlu kolegovi a on jej otevře a po dlouhém chroustání bez jakékoli změny uloží ve svém OO tak se mu velikost okamžitě spraví na několik desítek kB a vše je zas rychlé a skvělé. Pak jej zas dostanu já a soubor opět naroste.
Vyvozuji z toho, že mám někde něco blbě nastaveno, ale prošel jsem všechny tlačítka a okýnka v menu volby a nic jsem nenašel.
(Vše na Win XP jak u mne tak na kolegově počítači)
Neměl byste prosím někdo tip, kam se kouknout?