Helios napsal(a)Zvedavec napsal(a)Stejne tak samotny komfort pri uziti OO je opravdu nizky. Nerikam, ze se neda OO pouzit - to bych nepouzival, ale dre to.
Můžeš to trochu konkretizovat?
Uznávám, že třeba číslování stránek je poněkud komplikovanější než u konkurence a že třeba Impress má co dohánět, ale jinak si nemůžu stěžovat. Taky nemůžeme pominout finanční náklady, že? A ono upřímně, kdo plně využívá potenciál Office? Spoustě lidí by stačil i Abiword, kdyby neměl takové potíže s kompatibilitou.
Zvedavec napsal(a)Duvod pro nasazaeni OO ve skole je IMHO uplne jiny nez ze "sef IT" rekne a neco se mu nelibi. Navic i MSO 2003 je dokonalejsi nez OO3, takze vyhazovat patrne zakoupene licence oknem jen tak, ze se neco nelibi nejakemu "spravci site" je pritazene za vlasy.
Oni ale měli Oppice 2000 a tam už se to fakt srovnávat nedá. A 2003 už dneska bohužel nekoupíš. Jinak já mám v kanclu jak OOo 3, tak Oppice 2003 a zatím jsem nenarazil na nic, co bych potřeboval a OOo to neuměly. Ba naopak mě často mile překvapily. Ve výsledku tak běží OOo skoro furt, MSO jen sporadicky, když OOo vyjímečně neumí něco otevřít.
Podle me se to da prave srovnavat i s MSO2000 a rozhodne 2000 nejsou horsi nez OO3, i kdyz jsou o osm, devet let starsi.
Co se tyka konkretnich veci, napsal jsem jich do ruznych vlaken uz radu, pocinaje nelogicnosti nabidek, nelogicnosti chovani, nelogicnosti v napovede, prace s obrazky je silena, prace s tabulkami take. Ze se s tabulkou neda pracovat jako s objektem, je z meho pohhledu dost spatne. Bohuzel si nedostatky, na krere narazim neeviduju, ale prace ve skole je ruznorodejsi nez by se na prvni pohled zdalo a i pozadavky "obycejnych ucitelek" jdou do znacne sirky.
A co tyka "obycejnych lidi", tak cim dal vice ziskavam pocit, ze takovy clovek rozhodne nema male naroky, naopak, chce udelat co jej napadne a chce to intuitivne bez nutnosti nad necim badat a to je pravy opak, kterym jde OO a je to smer, kterym jde MSO (pominme 2007, kde se da pry GUI zmenit - nevim, nepouzivam).
OO pomalu ziskavava neduhy MSO, kterym se drive vysmival s tim, ze nerozhoduje za uzivatele a nic mu nenuti a pritom neprebira intuitivnost ovladani. Treba "precarovani " cehokoliv v Calcu na datum me privadi k nepricetnosti.
Editoval Zvedavec (13. 5. 2009 13:51:42)
LO většinou poslední verze, na W10 prof. 32b/64b