Proč je načítání tak pomalé? Podle mě ze dvou důvodů: OOo používá Java platformu a její spouštění je pomalé (nevím, zda to má na to vliv - když Javu vypnete, OOo moc neurychlíte); OOo používá jako nativní formát cosi, co je zazipované xml, takže než se rozzipuje ukecaný xml, tak to chvíli trvá. Je pravda, že načítání souborů v MS Office je rychlejší, a to podstatně, nicméně zase mám zprávy, že když ve wordu otevíráte stostránkové dokumenty, můžete se jít zakopat. S Writerem chvíli trvá, než se soubor otevře, ale pak pracuje celkem stabilně...
Nebojte se, vývoj není ukončen a nebude ukončen. Kdyby se Oracle zřekl vývoje OOo, chopí se toho jiní. Možná pod jiným názvem, možná s jinými programátory, ale projekt by pokračoval dál. Jsem si jist, že to, že žádná firma nevyvíjí fork OOo, je dáno naprostou nelukrativností - je jednodušší nechta Oracle ždímat vývoj a dělat na mainstream patchsety než vyvíjet vlastní vývojovou větev.
Podle mě nenechá Oracle OOo padnout, protože by to udělal už dávno a nepumpoval do jeho vývoje další peníze.
Editoval PetrValach (8. 1. 2011 14:43:00)
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ