Pro hanuse
Nejprve si musím posypat hlavu popelem. V jednom z předchozích příspěvků jsem radil Franklinovi, že defaultně se seznam hodnot (zapsaných v jednom sloupci) vyvolá přes Ctrl-D. Joj, sekl jsem se. Dnes se mi vybavilo, že tato kombinace způsobovala zdvojnásobení výšky řádku.
V Excelu se pro vyvolání seznamu hodnot jednoho sloupce používala kombinace LeftAlt+Down (šipka dolů). Já jsem v OO žádnou adekvátní kombinaci nenašel, ale našel jsem možnost nadefinavat si ji.
Můžete si nastavit vlastní klávesovou kombinaci, třeba i to Alt+Down jako v Excelu, přes Nástroje/Přizpůsobit. V seznamu zkratek si vyberte oblíbenou zkratku, v sekci Kategorie vyberte Upravit a v Funkce najděte Seznam pro výběr. Tlačítkem [Změnit] přiřadíte tuto funkci k vybrané kláv.zkratce.
Snad je to to, co hledáte.
Pro ostatní znalce
Když tento seznam otevřete u prázdné buňky, je logické, že se jako aktuální řádek označí první z nabídnutého seznamu. Z Excelu jsem ale zvyklý na to, že po napsání třeba jen jednoho písmene a poté otevření seznamu se kurzor v seznamu nastavil na první vyhovující řádek a pak už jen stačilo dohledat tu správnou hodnotu. V OO se mi vždy zvýrazní první hodnota seznamu, takže "předvypisovat" část textu nic nepřináší.
Nebo tuto funkčnost lze nějak zapnout?