Dovolím si souhlasit se "Zvědavcem". Já jsem si tyto postřehy velmi rád přečetl. A připojuji:
Calc 3.2.0 (20100227) na SuSE 11.0
List se vzorci, pokud chci výsledky převést na hodnoty jsem do verze 3.1.x pouze zkopíroval a následně vkládáním přepsal. To nyní nelze učinit. Musím vše co chci vyjmout a po té vložit. Tomu říkám inovace jako hrom. To se Widlsoft udělá strachy, až zjistí na co přišla konkurence. CHYBA BYLA MEZI ŽIDLÍ A KLÁVESNICÍ! NAPADLO MĚ, ŽE PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ S IMPORTEM ČÍSEL V TEXTOVÉM FORMÁTU (viz jedno z témat) JSEM ZKOUŠEL INSTALOVAT A PŘEINSTALOVÁVAT KDECO. TAK JSEM DAL NATVRDO AKTUALIZOVAT (yast 11.0), A ONO SE TO ZMĚNILO. UFF!
Tak ne. Předčasná radost. Zkusím přeinstalovat Linux a uvidím, zdali jsem to rozladil instalacemi jednou přes druhou, či je to opravdu chyba vkládání. Protože, když označív selý list, po té jej zkopíruji a dám vložit, a mám na listu vzorce, tak mi to nekopíruje. Pokud totéž učiním na listu s pouze hodnotami, celý úkon dokončím bez obtíží.
Další radost je, když v jedné verzi "disketka" na ukládání stane se neaktivní do další změny souboru a v další verzi je aktivní i po uložení. Už by se mohli dohodnout, nebo alespoň to vložit do "Nástroje-Volby", aby si uživatel sám rozhodl, která varianta mu vyhovuje. Ono je totiž někdy vyhovující jedno a při jiném zpracovávání druhé.
Například si připravuji sešit k nějakému účelu a neustále upravuji jednotlivé listy. Když vše dokončím, požaduji, aby se sešit otvíral na konkrétním listu, popřípadě buňce. Potom je vhodnější, abych mohl ukládat nezávisle na změně.
Zase pro přehlednost, zda jsem uložil normální pracovní sešit je lepší, aby neaktivní ikona informovala, že od posledního uložení nenastaly jiné změny.
Editoval vyhl (27. 2. 2010 15:25:05)
Použávám zásadně Linux, a převážně distribuci SuSE (jako pracovní). Ještě i Limpus, PC Linux OS, SAM a Ubuntu (jako občasné). S Widlema akorát kydám hnůj!