Dobrý den, v Open Office jsem začátečník a níže uvedený text asi nebude běžný dotaz, spíš ujištění se, že uvažuji správně.
Z MS Office znám odstavcový styl, zajišťující, že každý odstavec bude číslovaný vzestupně podle uživatelem nastaveného klíče. Přímé použití odrážek a nebo číslování do stylu např. "výchozí" je z hlediska stylování dokumentu chybou.
V Open Office je ve Stylistovi (F11) záložka "Styly seznamu", kde je na výběr několik stylů seznamu a několik stylů číslování. Jejich zvolením docílím požadovaného efektu - každý odstavec je uvozen odrážkou nebo číslem, ale v panelu nástrojů (s formátováním textu) se nemění pole s aktuálním stylem, což by dle mého mínění mělo.
Naopak výběrem odstavcového stylu "Seznam" resp. "Seznam 1" ... se v panelu nástrojů (s formátováním textu) pole s aktuálním stylem mění, ale odrážky resp. číslování v dokumentu nejsou. Teprve po prozkoumání, jak je styl nastavený jsem v odstavcovém stylu seznam zvolil styl číslování "Seznam 1" a odstavcový styl "Seznam" začal dělat odrážky.
Moje otázka zní, je mnou popsaný postup správný (v odstavcovém stylu "Seznam" nastavit v číslování některý ze "stylů seznamu") a nebo jsem postup nastavení stylu s odrážkami nepochopil?
Děkuji předem za odpovědi. :-)