j-pastierik napsal(a)TO mbiba: Podľa zaslaných obrázkov tam máte nasledovné problémy:
1. Máte naraz nainštalované dva české slovníky - Czech Thesaurus 2008.07.01 a Český slovník pre ... 2.0. Týmto môže dochádzať ku kolízii - jeden z nich odstráňte.
2. V používateľských slovníkoch nemáte definovaný žiaden, do ktorého by ste mohli pridávať slová - soffice, sun a ignoreAlllist slúžia na iné účely. Musíte si zadefinovať aspoň jeden vlastný, inak nemáte kde pridávať slová (by mal stačiť aj "standard").
Zaujímavé je však, že na niektorých obrazovkách máte slovník "standard" a na iných nie - priznám sa, nevyznám sa v tom. Snímky sú z Visty - tento operačný systém nemám - teda ho ani nepoznám a preto neviem, či nie je zrada v niektorých jeho nastaveniach. Momentálne mi napríklad zaslal iný používateľ tabuľku, kde mu OOo vo Viste pridáva do vzorcov text "openoffice.org." - v XP sa mi to v tej istej tabuľke nestalo, viňo Viste mu to robí neustále. Takže chybu by som videl v operačnom systéme - alebo v tom, že OO.o mu nie je 100% prispôsobený.
Zdravim a dekuji moc za postrehy. Ale bohuzel to neni tak jednoduche.
K bodu jedna: podle návodu na http://www.openoffice.cz/navody/instala … h-slovniku je koexistence těchtoi slovníků normální, nicméně v XP jde ten samostatný Thesaurus zrušit, ovšem nemá to žádný efekt, U Visty jsou tlačítka odinstalovat a zakázhat ve správci rozšíření u tohoto doplňku zašedlá.
K bodu 2: Vtip je v tom, že uživatelské slovníky jsem samozřejmě vyzkoušet zkoušel, ačkoliv jsem byl ze starších verzí byl spíše zvyklý na to, že mi nabízelo rozšiřování satndard.dic. Bohužel ale jakýkoliv slovník přidat můžu, ale po restarto office stejně zmizí ze seznamu a před restartem sice existuje ale nejde ručně přidávat slova natož pak při vlastní kontrole pravopisu :-(
K tomu ostatnímu, snímky jsou z Windows XP SP3 se skinem Luna element Black Compact (ale to jen na okraj. Kromě toho jsem to jak sem psal ověřil na několika počítačích a několika systémech windows (v linuxu to funguje), čiže nějaká kombinace něčeho co dělám, je asi špatně, takže je to možná něco s kompatibilitou, ale nevím. V tomto konkrétním případě se mi nepodařilo nalézt rozdíl ve funkčnosti a nastavovacích dialozích mezi XP a Vista.
A něco navíc: V linuxu to nejspíš funguje proto, že aspoň co si pamatuji tam ty slovníky instaluji jako deb případně rpm balíček. Rozšíření PDF import dokonce nejde standardně nainstalovat, ale v repoziotáři je deb. Možná by tedy, instalace s obejitím repozitářů dopadla podobným způsobem, ale je to jen spekulace, nemám to vyzkoušeno.
Z toho co jsem vysledoval, je také možné, že skutečně nemám (přesněji OOo nemá) práva do adresáře kam by měl ukládat slovníky, někde možná chybí write permission, jenže kde, adresáři v Program Files jsem nastavil práva na Everyone - úplné řízení a složce s nastaveními v %APPDATA% samozřejmě také, takže nevím kde a jak ještě by něco mohlo být. Velmi zvláštní je také že složka wordbook, kde bych ty slovníky fyzicky hledal je prázdná.
Jsem už zoufalý, nainstaluju jakýkoliv počítač, na něm OOo kde nefunguje slovník a přitom vím, že jiným někdy funguje, ach jo.
Děkuji komukoliv pokud ještě na něco dalšího přijde, čím by to mohlo být.
Miloš B.