Inzerce
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 19. 10. 2008 09:50:36

Picard
Člen
Registrace: 19. 10. 2008
Příspěvků: 1

Pridat slovo do slovniku

Pri pisani textu v jazyku EN UK nemozem pridat slovo do slovnika. Neviem cim to je, v open office 2.4.1 to slo, v 3.0.0 to nechce ist. Prosim o odpoved ak sa niekto stretol s podobnym problemom.

Offline

#2 24. 10. 2008 17:19:27

miryn
Člen
Registrace: 24. 10. 2008
Příspěvků: 3

Re: Pridat slovo do slovniku

Mám podobný problém, ale jedná se o česká slova

Offline

#3 25. 10. 2008 09:26:08

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Ako máte zadefinované svoje vlastné používateľské slovníky? Máte tam nastavený jazyk alebo ich máte zadefinované pre všetky jazyky? Máte ich povolené?

http://www.openoffice.cz/photo_popup/ne … -vlastny-3

Editoval j-pastierik (25. 10. 2008 09:34:09)

Offline

#4 25. 10. 2008 20:21:09

Jarinek
Člen
Registrace: 31. 12. 2005
Příspěvků: 7

Re: Pridat slovo do slovniku

I já mám problém přidat slovo do českého slovníku. Když klepnu na Přidat nic se nestane. Zde uvedený návod od j-pastierik mi nefunguje.

Offline

#5 26. 10. 2008 11:09:49

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Jarinek napsal(a)

I já mám problém přidat slovo do českého slovníku. Když klepnu na Přidat nic se nestane. Zde uvedený návod od j-pastierik mi nefunguje.

Aký máte OS? A odkiaľ ste stiahli OO.o? Ja z http://ftp.linux.cz, česká verzia pre Windows a české 32 bitové RPM balíčky (Mandriva). Všetko mi funguje tak, ako má - teraz som si schválne nainštaloval český slovník (ten, ktorý je súčasťou distribúcie mám odinštalovaný), vytvoril som vlastný skúšobný slovník pre češtinu, napísal niekoľko chybných slov (dokument mal nastavenú češtinu ako jazyk) a slová mi do slovníka pridávalo. Naozaj nerozumiem, kde je chyba.

Offline

#6 26. 10. 2008 15:08:06

Jarinek
Člen
Registrace: 31. 12. 2005
Příspěvků: 7

Re: Pridat slovo do slovniku

OS mám WinXPhome SP3 OO.o a slovníky jsem stáhl přes stránky www.openoffice.cz. Odinstaloval jsem všechna rozšíření, nainstaloval slovníky, zrestartoval program a když chci přidat slovo do slovníku tak se mi po kliknuní na Přidat nabídka nerozbalí, takže nemůžu vybrat slovník. Když jsem si vytvořil vlastní slovník nic se nezměnilo, navíc jsem zjistil, že mnou vytvořený slovník se neuložil, takže vlastně ani nevznikl. V OO.o 2.4 nebo OO.o portable 2.2 mi jde přidávat bez problémů do kteréhokoliv slovníku, který si vyberu. Takže OO.o 3,0 ještě bude muset chvíli ustoupit osvědčené dvojce.

Offline

#7 26. 10. 2008 17:51:37

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Jarinek napsal(a)

OS mám WinXPhome SP3 OO.o a slovníky jsem stáhl přes stránky www.openoffice.cz.

Nejde o to, kde ste stiahli rozšírenie pre slovníky, ale kde ste stiahli OpenOffice.org - zdá sa mi, akoby neboli všade rovnaké verzie (môžem sa však mýliť). Môj inštalačný súbor sa volá "OOo_3.0.0_081005_Win32Intel_install_cs.exe" a má presne 117 907 918 bytov - http://ftp.linux.cz/pub/localization/Op … all_cs.exe . Po nainštalovaní mi dokonca stiahol všetky nastavenia z verzie 2.4.1 vrátane mojich slovníkov - a okrem makier (aj tie síce skopíroval, ale niektoré neboli kompatibilné s novou verziou) hneď všetko fungovalo. Na druhom počítači, kde som potom OO.o 3.0 inštaloval, neboli žiadne vlastné používateľské slovníky vo verzii 2.4.1 a aj tam to funguje. Takže najpravdepodobnejšiu chybu vidím v chybnom inštalačnom súbore OpenOffice.org, pretože predchádzajúce verzie Vám fungujú.

Inak slovník Vám odporúčam stiahnuť z oficiálnych stránok tohto rozšírenia - http://extensions.services.openoffice.o … ct/dict-cs

Editoval j-pastierik (26. 10. 2008 17:53:28)

Offline

#8 26. 10. 2008 18:23:12

Jarinek
Člen
Registrace: 31. 12. 2005
Příspěvků: 7

Re: Pridat slovo do slovniku

Děkuji za odpověď. Název instalačního souboru i objem je totožný s tím, který uvádíte Vy. Staženo to bylo přes odkazy z těchto stránek. No budu pátrat a zkoušet dál. Když píšete o stažených nastaveních z verze 2.4.1, je zajímavé, že ačkoliv jsem nejdříve starší verzi odinstaloval přes Revo Uninstaller a prohledal všude kde mě napadlo jestli někde nezůstaly zbytky, zrestartoval POČÍTAČ a pak nainstaloval trojku tak jsem měl veškerá nastavení jako v 2.4.1.
Proto mám podezření, že někde zůstává zbytek, a mě nenapadá kde po starší beta verzi trojky(zkoušel jsem OO.o ještě v Beta verzích). Proto Vás prosím bylo by možné napsat kde všude bych měl pátrat po zbytcích odinstalovaného OO.o. Předem děkuji.

Offline

#9 27. 10. 2008 05:57:39

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Používateľské nastavenia: http://wiki.openoffice.cz/wiki/Kde_jsou … n%C3%AD%3F
Beta mala rovnaký adresár ako 3.0 a preto Vám to zostalo. Zhoďte OO.o, vymažte tieto adresáre a znovu ho spustite. Vytvoria sa nanovo, iba budete musieť potvrdiť licenciu, zadať meno ... Pravdaže, prídete zároveň aj o všetky nastavenia ... Inak som to už urobil viackrát a dalo sa to prežiť.

Ešte sa treba pozrieť aj do Program Files a tam vymazať starý adresár, kde bola nainštalovaná dvojková verzia (názov si už nepamätám, ale bola v ňom číslovka 2). Mali by ste tam mať iba adresár "OpenOffice.org 3" - pozor, pri odinštalácii sa v staré úplne nevymažú. Ak používate SDK, tá je uložená v Program Files, adresár "OpenOffice.org". Pretože predpokladám, že SDK nepoužívate, môžte vymazať aj tento adresár - už si nepamätám, či ho tam beta verzia vytvorila alebo nie.

Offline

#10 27. 10. 2008 09:39:05

miryn
Člen
Registrace: 24. 10. 2008
Příspěvků: 3

Re: Pridat slovo do slovniku

Prohledal jsem registry vymazal všechny odkazy. Všechno odinstaloval. Smazal všechno v Program files. V programech. Nainstaloval čistou verzi, a nic!!!!! Stále ukládání nefunguje!! Všechno ostatní je OK.

Offline

#11 27. 10. 2008 10:15:29

Jarinek
Člen
Registrace: 31. 12. 2005
Příspěvků: 7

Re: Pridat slovo do slovniku

Udělal jsem všechno jak radí j-pastierik - odinstaloval, vymazal vše jak poradil, stáhl OO.o i slovník přes odkazy, které zde uvádí, nainstaloval, zrestartoval program a nic, zrestartoval počítač(co kdyby náhodou) a nic. Chci zkontrolovat pravopis, označí mi slovo, které není ve slovníku a nabízí nahradit. Já nechci nahradit, chci přidat, klepnu na tlačítko přidat a nic, žádná nabídka k výběru slovníku. Vytvořím si vlastní slovník, chci přidat a nic. Prostě klepnu na přidat a "mrtvý brouk". Přesně jak píše miryn, všechno ostatní je OK. Ale už se tím nebudu zabývat, budu používat 2.4 a počkám si na opravný balíček trojky. Ještě jednou děkuju za snahu pomoci.

Offline

#12 27. 10. 2008 16:55:18

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Tak to by som už musel vidieť osobne, takto naozaj neviem poradiť. Alebo ešte jedna prosba - môžte si skopírovať makro, ktoré je na konci a spustiť ho? Postupne to vypíše všetky slovníky, ktoré máte k dispozícii. U mňa to vypisuje: standard.dic, Vlastny_1.dic, Vlastny_2.dic, Vlastny_3.dic, soffice.dic, sun.dic a IgnoreAllList. V adresári "C:\Documents and Settings\POUZIVATEL\Application Data\OpenOffice.org\3\user\wordbook\" mám pritom iba prvé štyri z nich.

Inak za každým názvom treba stlačiť "OK" - to je vlastnosť príkazu msgbox.

Sub vypis_slovniky
'Makro pre výpis zoznamu používateľských slovníkov
dim pom_zoznam, zoznam as object

pom_zoznam=createUnoService("com.sun.star.linguistic2.DictionaryList")
zoznam=pom_zoznam.GetDictionaries ' zoznam slovníkov
for i=LBound(zoznam) to UBound(zoznam)
  msgbox(zoznam(i).Name)
next i
end sub

Offline

#13 27. 10. 2008 17:15:26

Jarinek
Člen
Registrace: 31. 12. 2005
Příspěvků: 7

Re: Pridat slovo do slovniku

Vážený j-pastierik velmi si cením Vaší snahy mi pomoci a moc Vám za tu snahu děkuji. Ale, jak jsem uvedl ve svém předešlém příspěvku, dočasně přestávám tento problém řešit, OO.o3 jsem zatím odinstaloval a používám verzi 2.4.1. Dále, mé znalosti a schopnosti jsou na úrovni uživatele amatéra, takže jakmile mluvíte o makru jsem vedle. Takže ještě jednou moc díky.

Offline

#14 27. 10. 2008 17:56:00

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Jarinek napsal(a)

Vážený j-pastierik velmi si cením Vaší snahy mi pomoci a moc Vám za tu snahu děkuji. Ale, jak jsem uvedl ve svém předešlém příspěvku, dočasně přestávám tento problém řešit, OO.o3 jsem zatím odinstaloval a používám verzi 2.4.1. Dále, mé znalosti a schopnosti jsou na úrovni uživatele amatéra, takže jakmile mluvíte o makru jsem vedle. Takže ještě jednou moc díky.

To je v poriadku, dúfam, že sa problém čoskoro vyrieši tak, aby ste mohli prejsť na verziu 3.0.

Offline

#15 28. 10. 2008 12:05:20

PeL
Člen
Registrace: 8. 11. 2005
Příspěvků: 25

Re: Pridat slovo do slovniku

To j-pastierik: tu cestu si prepiste na "%APPDATA%\OpenOffice.org\3\user\...", tak to je systemove "by the microsoft way".

Offline

#16 28. 10. 2008 16:40:15

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

PeL napsal(a)

To j-pastierik: tu cestu si prepiste na "%APPDATA%\OpenOffice.org\3\user\...", tak to je systemove "by the microsoft way".

Viem, že tak to je možno systémové, ale používateľsky príjemnejšie je napísať to priamo, hlavne ak sa niekto pýta, kde nájde príslušné súbory - "%APPDATA% totiž mnohým nič nepovie.

Offline

#17 18. 11. 2008 22:47:55

Vigo
Člen
Registrace: 18. 11. 2008
Příspěvků: 1

Re: Pridat slovo do slovniku

Hlásím stejný problém s nemožností přidat slovo do slovníku - na W-XP-Pro. Na Ubuntu je to v pořádku, viz návod J.Pastierika. Instalačka pro Win stažena z http://www.openoffice.cz (stejný název i velikost, viz výše). Mohu poslat screenshoty nastavení. Poradíte někdo, prosím?

Offline

#18 25. 11. 2008 22:26:21

Fajkie
Člen
Místo Neratovice
Registrace: 10. 5. 2006
Příspěvků: 29
Web

Re: Pridat slovo do slovniku

Bohužel musím konstatovat totéž, co řada dalších přispěvatelů této rubriky, je zde prostě chyba a slovník, kam by bylo možné přidávat slova neobsažená v základní slovníku pro kontrolu pravopisu, se nevygeneruje. Selhává i nouzové řešení, dokonce i slova uložená ve slovníku IgnoreAllList záhadně mizí. V OO 2.4.1 a předchozích bylo všechno v pořádku, to již také bylo v diskusi zmíněno.
Doma používám na notebooku UBUNTU 8.10 s OpenOffice 3.0 naprosto bez problémů, zde všechno funguje, tak jak má, nakonec o tom už zde už zmínka také padla.
V práci mám pod XP totéž a zmíněný korektor pravopisu nefunguje stejně, jako je zde zmiňováno, u známého s Vistami se to chová naprosto stejně. Slovníky jsou stažené v poslední verzi a jsou korektně nainstalovány a zatrženy jako aktivní. Rovněž OO je v poslední verzi.
Protože pracuji s OpenOffice od doby, kdy to byla pouze StarOffice, tuším verze 5.2 a pak s mnoha navazujícími verzemi OO, domnívám se, že jsem dostatečně zkušený uživatel a že se zde jedná o dost nepříjemnou chybu, která může negativně ovlivnit postoj veřejnosti k OO. Možná, že by mohl p.Pastierik zkontrolovat, zda je chyba i ve slovenské verzi nebo zda se jedná jen o českou specialitu.
A co s tím!? Co nejrychleji opravit!

Offline

#19 26. 11. 2008 06:26:05

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Re Fajkie: Používam českú distribúciu (takže v tej problém nie je) a naozaj neviem - mám nainštalovaný OO.o na viacerých nezávislých počítačoch a nikde nemám problémy a to ani vo WXP, ani v Mandriva. Už som skúšal aj to, že som slovník vytvoril ako obyčajný používateľ - vytvoril som úplne nového používateľa, takže žiadne predchádzajúce nastavenia nemal (či to náhodou nie je tým), ale všetko mi fungovalo. Dokonca som urobil "psí kus" - surovo som mu potom skopíroval moje nastavenia, či to náhodou nie je v tom, ale aj vtedy mi to fungovalo.

Ešte otázka - ako máte nastavený východzí jazyk dokumentu? Ja tam mám "slovenčina". Pozrite sa, či tam nemáte náhodou "výchozí" alebo "žádný". Ako jazyk používateľského rozhrania mám "čeština". Inak funguje mi v pohode aj čeština ako jazyk dokumentov - aj vtedy môžem vkladať slová do slovníkov.

Poprosím, pokiaľ s tým nemáte problémy, pustite si toto makro, vypíše zoznam všetkých používateľských slovníkov a pošlite mi potom ten zoznam (za každým názvom treba odkliknúť OK):

Sub vypis_slovniky
'Makro pre výpis zoznamu používateľských slovníkov
dim pom_zoznam, zoznam as object

pom_zoznam=createUnoService("com.sun.star.linguistic2.DictionaryList")
zoznam=pom_zoznam.GetDictionaries ' zoznam slovníkov
for i=LBound(zoznam) to UBound(zoznam)
  msgbox(zoznam(i).Name)
next i
end sub

Prípadne mi pošlite na mail pastierik zavinac inet.sk zosnímané obrazovky z inštalácie, kde to nefunguje: "Nástroje - Volby - Jazyky", "Nástroje - Volby - Pomůcky pro psaní" a "Nástroje - Správce rozšíření" - aby bolo vidieť nainštalované české slovníky (tie mám inak tiež nainštalované). Ale poprosím iba tieto tri, mám pomalé pripojenie, tak aby mi to aj stiahlo.

Ale ešte predsa len jednu obrazovku - "Nástroje - Volby - Pomůcky pro psaní" - v časti "Dostupné jazykové moduly" stlačte "Upravit..." v časti "jazyk" vyberte češtinu a zosnímajte mi aj túto obrazovku. Ďakujem. Ak tam niečo objavím,napíšem o tom článok.

Editoval j-pastierik (26. 11. 2008 06:44:50)

Offline

#20 26. 11. 2008 09:47:35

PeL
Člen
Registrace: 8. 11. 2005
Příspěvků: 25

Re: Pridat slovo do slovniku

Podobne problemy maji ve windows casto na svedomi pristupova prava a vlastnictvi souboru. Vypozoroval jsem, ze napr. nedostatecna prava jsou i castou pricinou padu Openoffice. Zkuste si je zkontrolovat.

Offline

#21 5. 1. 2009 08:15:41

miryn
Člen
Registrace: 24. 10. 2008
Příspěvků: 3

Re: Pridat slovo do slovniku

Dobrý den, nemůže být také příčinou že program ukládání do slovníku nepracuje jak má že se jedná o jazyk Němčina toto: OpenOffice/program/soffice.exe/vlastnosti/verze/jazyk/Němčina(Německo), i když je vše v češtině??????

Offline

#22 5. 1. 2009 17:49:09

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

miryn napsal(a)

OpenOffice/program/soffice.exe/vlastnosti/verze/jazyk/Němčina(Německo)

Nerozumiem tomuto zápisu - nie je to ani cesta v adresári, ani menu... Osobne používam český OpenOffice.org na viacerých počítačoch a OS (Win, Mandriva 32 bit, Mandriva 64 bit), jazyk dokumentu mám slovenčinu a nové slová ukladám v pohode. Skúšal som aj ukladať české slová a takisto bez problémov. Problémy vidím v prístupových právach.

Offline

#23 7. 1. 2009 12:14:14

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

Poprosím, pokiaľ s tým nemáte problémy, pustite si toto makro, vypíše zoznam všetkých používateľských slovníkov a pošlite mi potom ten zoznam (za každým názvom treba odkliknúť OK):

Sub vypis_slovniky
'Makro pre výpis zoznamu používateľských slovníkov
dim pom_zoznam, zoznam as object

pom_zoznam=createUnoService("com.sun.star.linguistic2.DictionaryList")
zoznam=pom_zoznam.GetDictionaries ' zoznam slovníkov
for i=LBound(zoznam) to UBound(zoznam)
  msgbox(zoznam(i).Name)
next i
end sub

Zdravím,

a take bohuzel potvrzuji tento problem, dlouho s tim valcim, zkousel jsem i cistou instalaci windows instalaci z ruznych zdroju atd. Porad nic. Me proste v menu (prave tlacitko vubec chybi moznost pridat slovo do vlastniho slovniku a v dialogu [F7] je tlačítko přidat zašedlé, jinak se vše tváří OK, ale neukládá se ani ignoreall list.

Když pustím Vaše makro, ukáže mi to tři slovníky: soffice.dic, sun.dic a ignoreAll.list  Nic jiného.

WinXP SP3 / SP2/ Vista SP1, všude stejné chování, Ubuntu v pořádku, Mandriva v pořádku.

Díky moc za každý nápad.

Miloš B.

Offline

#24 7. 1. 2009 17:26:07

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

TO mbiba: Podľa zaslaných obrázkov tam máte nasledovné problémy:
1. Máte naraz nainštalované dva české slovníky - Czech Thesaurus 2008.07.01 a Český slovník pre ... 2.0. Týmto môže dochádzať ku kolízii - jeden z nich odstráňte.
2. V používateľských slovníkoch nemáte definovaný žiaden, do ktorého by ste mohli pridávať slová - soffice, sun a ignoreAlllist slúžia na iné účely. Musíte si zadefinovať aspoň jeden vlastný, inak nemáte kde pridávať slová (by mal stačiť aj "standard").

Zaujímavé je však, že na niektorých obrazovkách máte slovník "standard" a na iných nie - priznám sa, nevyznám sa v tom. Snímky sú z Visty - tento operačný systém nemám - teda ho ani nepoznám a preto neviem, či nie je zrada v niektorých jeho nastaveniach. Momentálne mi napríklad zaslal iný používateľ tabuľku, kde mu OO.o vo Viste pridáva do vzorcov text "openoffice.org." - v XP sa mi to v tej istej tabuľke nestalo, viňo Viste mu to robí neustále. Takže chybu by som videl v operačnom systéme - alebo v tom, že OO.o mu nie je 100% prispôsobený.

Offline

#25 7. 1. 2009 20:51:34

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

TO mbiba: Podľa zaslaných obrázkov tam máte nasledovné problémy:
1. Máte naraz nainštalované dva české slovníky - Czech Thesaurus 2008.07.01 a Český slovník pre ... 2.0. Týmto môže dochádzať ku kolízii - jeden z nich odstráňte.
2. V používateľských slovníkoch nemáte definovaný žiaden, do ktorého by ste mohli pridávať slová - soffice, sun a ignoreAlllist slúžia na iné účely. Musíte si zadefinovať aspoň jeden vlastný, inak nemáte kde pridávať slová (by mal stačiť aj "standard").

Zaujímavé je však, že na niektorých obrazovkách máte slovník "standard" a na iných nie - priznám sa, nevyznám sa v tom. Snímky sú z Visty - tento operačný systém nemám - teda ho ani nepoznám a preto neviem, či nie je zrada v niektorých jeho nastaveniach. Momentálne mi napríklad zaslal iný používateľ tabuľku, kde mu OOo vo Viste pridáva do vzorcov text "openoffice.org." - v XP sa mi to v tej istej tabuľke nestalo, viňo Viste mu to robí neustále. Takže chybu by som videl v operačnom systéme - alebo v tom, že OO.o mu nie je 100% prispôsobený.

Zdravim a dekuji moc za postrehy. Ale bohuzel to neni tak jednoduche.

K bodu jedna: podle návodu na http://www.openoffice.cz/navody/instala … h-slovniku je koexistence těchtoi slovníků normální, nicméně v XP jde ten samostatný Thesaurus zrušit, ovšem nemá to žádný efekt, U Visty jsou tlačítka odinstalovat a zakázhat ve správci rozšíření u tohoto doplňku zašedlá.

K bodu 2: Vtip je v tom, že uživatelské slovníky jsem samozřejmě vyzkoušet zkoušel, ačkoliv jsem byl ze starších verzí byl spíše zvyklý na to, že mi nabízelo rozšiřování satndard.dic. Bohužel ale jakýkoliv slovník přidat můžu, ale po restarto office stejně zmizí ze seznamu a před restartem sice existuje ale nejde ručně přidávat slova natož pak při vlastní kontrole pravopisu :-(

K tomu ostatnímu, snímky jsou z Windows XP SP3 se skinem Luna element Black Compact (ale to jen na okraj. Kromě toho jsem to jak sem psal ověřil na několika počítačích a několika systémech windows (v linuxu to funguje), čiže nějaká kombinace něčeho co dělám, je asi špatně, takže je to možná něco s kompatibilitou, ale nevím. V tomto konkrétním případě se mi nepodařilo nalézt rozdíl ve funkčnosti a nastavovacích dialozích mezi XP a Vista.

A něco navíc: V linuxu to nejspíš funguje proto, že aspoň co si pamatuji tam ty slovníky instaluji jako deb případně rpm balíček. Rozšíření PDF import dokonce nejde standardně nainstalovat, ale v repoziotáři je deb. Možná by tedy, instalace s obejitím repozitářů dopadla podobným způsobem, ale je to jen spekulace, nemám to vyzkoušeno.

Z toho co jsem vysledoval, je také možné, že skutečně nemám (přesněji OOo nemá) práva do adresáře kam by měl ukládat slovníky, někde možná chybí write permission, jenže kde, adresáři v Program Files jsem nastavil práva na Everyone - úplné řízení a složce s nastaveními v %APPDATA% samozřejmě také, takže nevím kde a jak ještě by něco mohlo být. Velmi zvláštní je také že složka wordbook, kde bych ty slovníky fyzicky hledal je prázdná.

Jsem už zoufalý, nainstaluju jakýkoliv počítač, na něm OOo kde nefunguje slovník a přitom vím, že jiným někdy funguje, ach jo.

Děkuji komukoliv pokud ještě na něco dalšího přijde, čím by to mohlo být.

Miloš B.

Offline

Zápatí