Zdar
Chci si ulehčit práci při kreslení výkresů v acadu a tak nyní připravuji šablonu v calc, která by mi u typových výrobků nahradila nářezový list a zároveň výkres. Nářezový list je již téměř dle mých představ a začínám řešit výkresovou dokumentaci. Prakticky se jedná o 3 řezy výrobkem a okótování třech, respektive čtyřech, rozměrů na nákresu, díky kterým bude mít výrobek veškeré informace pro výrobu. V tuto chvíli bych potřeboval poradit:
- Dokument je rozdělen na tisknutelnou část, kde jsou výstupy a netisknutelnou část, kde zadávám vstupy. V části, která se tisknout nebude, mám zaškrtávací 2 zaškrtávací políčka. Potřebuji, aby se do tisknutelné části do konkrétního pole vložil obrázek číslo jedna po zaškrtnutí políčka číslo jedna a nebo obrázek číslo dvě po zaškrtnutí políčka dvě.
- Nenapadlo mne nic jiného, než v acadu nakreslit ony řezy výrobku, nekótovat je a vložit jako objekt do dokumentu. Nyní pomocí kreslení budu otrocky vytahovat čáry a tvořit z nich něco, co bude připomínat kótování. Přestože je doba zlá, nejsme schopni nalézt dostatek pracovníků, kteří by pochopili zakótovaný výkres a místo číselných hodnot by byly písmena (což bych udělal v acadu) a vedle nákresu by byla legenda, že kóta s hodnotou A je rovna rozměru XY. Nenapadá někoho jiný postup?
Pravděpodobně se v prvním případě nevyhnu makru, ale nikdy jsem s nimi nepracoval, jakékoli návody již předpokládají jakési znalosti programovacího jazyku. Já skončil u HTML a pár maličkostí v PHP, takže v takovém případě bych byl odkázán na pomoc někoho dalšího :o/.
Děkuji