Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 19. 3. 2025 16:05:03

Sladecek
Člen
Registrace: 4. 11. 2008

řidání stylu do načteného dokumentu z formátu doc

Nedaří se mi přidat do souboru, který upravuji a byl ve formátu Wordu, do obsahu styl Obsah 1. Načtení ze šablony mi nejde, a aktualizace obsahu mi nepomáhá. Jde to nějak? Zkoušel jsem jen načíst ten soubor do nového prázdného souboru, ale to je nestabilní a po chvíli se to zase ztratí.

#2 19. 3. 2025 18:49:27

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: řidání stylu do načteného dokumentu z formátu doc

Podívejte se do nového (prázdného) Writeru jestli tam už nemáte formát Obsah 1. Myslím, že byste měl přejmenovat tak aby názvy nekolidovaly. Je možné, žebyste měl extrahovat jednotlivé styly a přejmenovat je. Například styl písma, odstavce, rámečků, barvy ap. - a zadat vždy unikátní název. Stejně tak všechny ostatní styly které tam najdete. Měly by se dostat do "vlastních stylů".

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 19. 3. 2025 20:13:46

Sladecek
Člen

Nový prázdný Writer nemá v nabídce styly vůbec ale při výběru styly automaticky tam jsou všechny.

#4 21. 3. 2025 22:20:24

Sladecek
Člen

Nový prázdný writer ty styly obsahu nemá, musím použít novou šablonu, kterou vytvořím tak, aby měla obsah. Musím eventuálně udělat nové vlastní styly, aby šlo doplnit ty chybějící v obsahu.
Možná že je tento problém jen u načtených souborů, které dělal někdo jiný nebo ze souborů doc, což byl tento můj problém.
Používám LO 24.8

#5 23. 3. 2025 05:16:08

kamowski
Člen
Registrace: 29. 3. 2013

Sladecek napsal(a)

Nový prázdný writer ty styly obsahu nemá, ....

prepáčte, v Navigátore dole máte zobrazené "Všetky štýly"?

#6 23. 3. 2025 19:41:00

Sladecek
Člen

Nemá je v použitých stylech. Všechny styly - jak je dostanu do souboru? Zatím řeším tak, že jsem jako šablonu uložil soubor, kde je obsah v pořádku a u mého souboru dal "načíst styly ze šablony", to mi funguje. Ale pro šablonu, která nemá správně obsah to nefunguje. Mohu to tedy považovat za přijatelné řešení, ale snad by se našlo jednodušší?

#7 24. 3. 2025 10:05:11

kamowski
Člen
Registrace: 29. 3. 2013

Sladecek napsal(a)

... Všechny styly - jak je dostanu do souboru? ...

ak si otvoríš nový prázdny dokument
F5 otvorí postranný panel, v ňom 2. položka zhora je "Štýly"
alebo Alt+2 otvorí "Štýly" priamo
Dole vidíš zaškrtávacie políčka "Zobraziť náhľady" a "Indikátor", pod tým je pole s roletkou, kde si zvolíš, ktoré štýly sa majú zobraziť, tu si zvoľ "Všetky štýly"
Ak tam vidíš políčko ale nie roletku (ona tam je) roztiahni celý ten bočný panel
----
ak nič také nevidíš, niekde si niečo prestavil, ak nemáš urobené žiadne vedomé úpravy LibreOffice,
zatvor všetky okná s libreoffice
vymaž adresár /home/user/.config/libreoffice/4 (toto je cesta v linuxe, vo win ti cestu niekto poradí)
spusti znova libreoffice, ten adresár sa vytvorí znova
---
alebo som nepochopil problém smile

Editoval kamowski (24. 3. 2025 10:06:43)

Zápatí