Myslíte něco jako nápovědu - třeba bublinu, která se nad buňkou objeví? V jiném případě by vzorec musel být v každé buňce - tedy buď sloupec a řádek v "prázdných buňkách", nebo vzorec který něco rozumného dělá. Ale potom by byly všechny souřadnice viditelné a vše nepřehledné.
Napadá mne jediný důvod. Potřebujete rozkrýt buňky se vzorcem který výsledkem vrací prázdnou buňku, tedy "".
Pro základní orientaci slouží nadpisy řádků a sloupců, které jsou někdy skryté, stejně jako vzorce, ale s tímto nelze nic dělat, pokud je list zamčený proti úpravám.
Pokud by se jednalo například o vysledování návaznosti vzorců, tak k tomu slouží "Detektiv" z nabídky NÁSTROJE. Lze celkem snadno najít "předchůdce" i "následníky" a získat přehled pomocí šipek.
Pokud se hovoří o souřadnicích a nikoliv o řádcích a sloupcích, jde o objekty kresby v "DrawPage", ale kdysi jsem viděl nějaké udělátko, které permanentně ukazovalo klasické souřadnice na kurzoru a sice jak v Calcu, tak Writeru a samozřejmě Draw a podobně.
Ale za současného stavu poradit neumím.
PS
Ještě mne napadla možnost obarvit podmíněných formátem neprázdné buňky (Not IsEmpty), ale to také asi nebude fungovat proti zamčenému listu.
Editoval neutr (12. 8. 2024 13:06:49)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ