Pane Jirásek to co popisujete vzniklo pravděpodobně přesunutím souboru druhých odmocnin do jiného adresáře. Nemohlo by to být například na disk Google, na Microsoft cloud, nebo na jiné síťové úložiště? Nemusel byste to ani postřehnout.
Já bych doporučil ze sešitu do kterého potřebujete kopírovat vložit Hyperlink a tím ten soubor odmocnin najít pomocí dialogu. Můžete navolit i cíl v dokumentu a tím tam dostanete nejen dokument, ale i konkrétní buňku.
Postup : Hlavní menu VLOŽIT > HYPERTEXTOVÝ ODKAZ > v levém sloupci dialogu vybrat DOKUMENT > otevře se dialog a v pravé straně nahoře je CESTA > Klikněte na ikonu složky a prohledejte adresáře. Až najdete soubor máte vyhráno - je tam správná cesta do vzorce, ale můžete také vyplnit také CÍL V DOKUMENTU.
Pokud chcete jen adresu pro soubor, tak "Cíl v dokumentu" nevyplňujte - dostanete C:\User\jiras\Documents\A.ods. Pokud vyberete cíl v dokumentu dostanete něco takového : file:///C:/Users/jiras/Documents/A.ods#List1.A1.
Nyní používáte vzorec DDE, ale můžete také HYPERLINK(URL; Text), nebo výše uvedený HYPERTEXTOVÝ ODKAZ.
Domnívám se, že Vám stačí najít skutečné umístění Vašeho souboru a bude vše v pořádku ať už jakýmkoliv vzorcem, nebo metodou.
Mimochodem tabulky odmocnin se nemusí používat. Nic mi do toho není, ale místo hledání v tabulkách napište vzorec =SQRT(číslo) a můžete zaokrouhlit na počet desetinných míst - tak jak jste si zřejmě zvykl. Lze počítat i mocniny a odmocniny vyšších řádů pomocí "ln", "log" a podobně.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ