Tohle sice lze a dělal jsem to už mockrát, ale musíte vědět, že požadujete importní filtr XML (takzvaný parser), který Vám z XML vrátí text (CSV). Ten se načte do Calcu už bez značek, ale nemá "formulář". Takže někdy to takto stačí, protože údaje jsou ve sloupci.
XML samo o sobě je text strukturovaný po uzlech (node) a krátké soubory se dají docela dobře upravit i bez parseru. Složitost Vašeho požadavku je dána právě tím jak jsou soubory xml "veliké". Asi největší zkušenosti s krátkými texty má pan Trnka, který řešil nějaké bankovní výpisy či co. Já jsem si postavil parser pro databázi všech adres v ČR, která má přes tři miliony řádků.
Pokud máte tendenci si to postavit sám, potom zde uvádím návody XML Apache OpenOffice , nebo také Parse XML data LO
Pokud potřebujete výpomoc, pošlete typickou ukázku příklad XML. Dále uveďte zda potřebujete dávkové zpracování. Jde například o eshop a podobně. Pokud máte obavy o obsah, nahraďte ostrá data, nebo to pošlete na můj email, nebo email jiného řešitele, který se možná ozve později.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ