Dobrý den, mám následující problém. (Open office 3.1, na WinXp sp3)
Mám delší blok textu okolo 120 stran o cca deseti sekcích. Sekce mají dva sloupce. Na konci určitých kapitol mám vložené tabulky, které občas vyjdou nešikovně na zalomení sloupce/stránky, takže začínají v jednom sloupci a pokračují v dalším.
V některých situacích mi dochází k tomu že se mi tabulka automaticky (zapomněl jsem poznamenat že tabulky nechám zalamovat automaticky OpenOfficem, mezery mezi odstavci a odsazení řeším přes nastavení vlastností odstavce potažmo přes šablonování stylů) zalomí ne na konci sloupce jak by jeden předpokládal, až kus dál, takže vzniká "díra v tabulce". Zbytek sloupce na stránce je bílé místo a tabulka vesele pokračuje v následujícím sloupci jako by se nechumelilo.
Děje se tak co jsem vypozoroval vždy v pravém sloupci a pokračuje na následující straně, k zalomení dochází vždy na konci prvního řádku polí ("okýnek") tabulky. Tabulka je jinak naprosto navazující a při posunu šipkou dolu poskočí kurzor ochotně na následující řádek níže, tedy na novou stránku. Problém se přenáší i při exportu do pdf, příkaz aktualiyuj vše nepřináší žádné výsledky.
Jediný prostředek kterým to umím momentálně obejít je uložit, ukončit OO a znovu načíst soubor, což je dosti na pytel a nešikovné. Nevím jestli je to nějaká moje chyba mezi klávesnicí a židlí a nebo nějaký bug v OO 3.1
Díky za radu.
Editoval majtas.d (11. 8. 2009 15:49:14)