Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 19. 11. 2020 14:36:30

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 304

Doplněk TypoJTB

Tomáš Bílek již doplněk nevyvíjí, pokud objevíte v TypoJTB nějaké chyby apod., napište to prosím do tohoto vlákna, pokusil bych se to třeba opravit :-)


TypoJTB 1.6.4.beta - 30.5.2021
https://uloz.to/tamhle/kV0KCsDH0oVo#!ZG … MCEzDmBD==

Změněn algoritmus nahrazování pro Svázat jednohláskové spojky a předložky. Bere se ohled na formáty znaků.


Předchozí verze 1.6.3 http://macrojtb.hys.cz/typoJTB.html

--------------
Některé věci ohledně TypoJTB byly probírané hlavně pod článkem https://www.openoffice.cz/stahnout/dopl … b?id=10133

Editoval kamlan (30. 5. 2021 14:53:29)

Offline

#2 22. 11. 2020 23:02:49

Beero
Člen
Registrace: 22. 11. 2020
Příspěvků: 2

Re: Doplněk TypoJTB

Se omlouvám že vstupuji do diskuze, jsem se čerstvě registroval a nenašel jsem způsob jak založit diskuzi, pouze jsem se dostal sem, vypadá to jako aktivní diskuze, poprosil bych jestli je možné mi nějak sdělit jak založit diskuzi a případně se zeptám na doplněk poznámkový blok, kliknul jsem na stáhni, ale nic tam není, nevíte náhodou zda je tento doplněk někde ke stažení. Ještě jednou se omlouvám že jsem sem vpadnul a děkuji za radu.

Offline

#3 10. 5. 2021 17:54:27

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 304

Re: Doplněk TypoJTB

Verze 1.6.3 - web Tomáše Bílka http://macrojtb.hys.cz/typoJTB.html

Editoval kamlan (30. 5. 2021 09:41:05)

Offline

#4 30. 5. 2021 09:41:56

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 304

Re: Doplněk TypoJTB

TypoJTB verze 1.6.4.beta - 30.5.2021

https://uloz.to/tamhle/kV0KCsDH0oVo#!ZG … MCEzDmBD==


Změněn algoritmus nahrazování pro Svázat jednohláskové spojky a předložky. Bere se ohled na formáty znaků.

Algoritmus: nezlomitelná mezera se přidá až za normální čímž si převezme formát z normální mezery a nezmění se případně ani formát předchozích znaků, a poté se normální mezera smaže takže zůstane jen ta nezlomitelná.


úpravy 1.6.4


Bylo by vhodnější mít to nahrazování s dodržením formátů pro všechna nahrazení, ale jelikož doplněk je velký, udělal jsem beta verzi (nebylo masivně otestováno) pouze na daný požadavek.


Jinak ohledně LibreOffice jde při tom formátovaném nahrazování o to, že Libre zatím neumí sofistikovaně nahradit/spojit různé formáty. Na bugzille je to zde https://bugs.documentfoundation.org/sho … i?id=42638 , já na ty rozhozené formáty narazil asi před pěti lety https://bugs.documentfoundation.org/sho … ?id=103350 (označeno jako duplikát toho prvního odkazu).

Můžete si to zkusit třeba pro klasické Najít&Nahradit (Ctrl+H), např. v ahoj nahradit 'ho' za 'HO' -> a změní to formát.


-----------------
- do maker byl přidán modul upravy_kamil_landa s popisem změn od verze 1.5.6

- přidán popisek do Správce rozšíření že změny od 1.5.6 udělal Kamil Landa s url sem na fórum

-----------------
Byl dotaz zda-li bych doplněk nedal i na http://extensions.libreoffice.org. Nejsilnější důvod proti je, že se v tom kódu TypoJTB zas tak úplně nevyznám a nechci tomu věnovat nějak víc času než jako doposud - prostě občas něco upravit; a obávám se právě až příliš zvýšeného nárůstu (než občas zde) požadavků na nějaké úpravy - na což nemám čas a vzhledem k asi pěti rozdělaným náročným projektům ani chuť.


Navíc beztak to vypadá, že tu českou typografii stejně časem zahrnu do vlastního vyvíjeného doplňku pro dávkové a komplet formátované Najit&Nahradit :-).

Offline

#5 29. 6. 2021 18:41:56

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 34

Re: Doplněk TypoJTB

Zdravím,

po létech používání TypoJTB mám problém s jeho funkcí. Zkoušel jsem verze 1.5.6, 1.6.3 a 1.6.4beta, u všech se projevuje totéž: po kliknutí na ikonu TypoJTB vyskočí okno s hláškou


BASIC - chyba při běhu.
Vyskytla se výjimka
Type: com.sun.star.container.NoSuchElementException
Message: /build/libreoffice-oD5EsV/libreoffice-7.1.4~rc2/basic/source/uno/namecont.cxx:117.


Jak je z textu patrné, používám LibreOffice 7.1.4rc2 a to na OS Kubuntu 18.04 LTS.

Bohužel zde není možnost přidat přílohu (obrázek ani nic jiného), takže snad alespoň na čas viz screenshot na ImgBB: Typo-JTB-macro-error.png

Editoval JirkaZ (29. 6. 2021 19:13:26)

Offline

#6 29. 6. 2021 19:53:59

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 304

Re: Doplněk TypoJTB

Na jakou ikonu to klikáte? Když si dám ve fci LoadDialog na řádek 274 Bod přerušení (červeně), tak v sekci Volání vidím z jakých funkcí byla LoadDialog zavolána (zeleně), a v Kukátku jsem si ještě nastavil zobrazit parametry fce LoadDialog (modře). Ve vašem snímku ale nevidím žádné funkce v sekci Volání. Fce LoadDialog se mi spustila z prvních pěti ikon lišty doplňku - přidáno do snímku žlutě.
1F9w.jpg


Chtělo by to odkrokovat od řádku 271, ta podmínka If isMissing(..) do proměnné oLibContainer ukládá objekt DialogLibraries -> a na tom řádku 274 kde vám to hodí chybu to vypadá, že pod Kubuntu nějak blbne právě objekt DialogLibraries nebo nějaký přístup k němu (potažmo knihovnám všeobecně). Takže do Kukátka dát i DialogLibraries a odkrokovat od řádku 271 jestli DialogLibraries nebude nějak prázdný či vadný.


Ta chyba kterou vám to hází odkazuje někam do "zdrojáku C++" a já to pod Win10 nevykoumám. Jiní linuxáři si ale zatím na něco takového nestěžovali, takže to bohužel vypadá, že jde o nějakou chybu Kubuntu.

Editoval kamlan (30. 6. 2021 09:51:11)

Offline

#7 2. 7. 2021 10:16:26

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 34

Re: Doplněk TypoJTB

kamlan napsal(a)

Na jakou ikonu to klikáte? ....

Na první ikonu (Spojky, úpravy mezer - stejně jiné funkce prakticky nepoužívám).

Typo-JTB-macro-error-ikona.png


Nedomnívám se, že by chyba byla v Kubuntu... Teď jsem zkusil downgrade LO na verzi 6.0.7.3 a TypoJTB (zatím zkoušena jen nejnovější verze 1.6.4 beta) tam funguje naprosto normálně....


Edit #1: dále proběhl test ve verzi LO 6.4.6~rc2-0ubuntu0.18.04.1, TypoJTB verze 1.6.4 beta opět OK.


Edit #2: no a nakonec opakovaný test ve verzi LO 7.1.4.2, tentokrát update po smazání dřívější konfigurace v /home/uzivatel/.config/libreoffice/ a TypoJTB opět verze 1.6.4 beta. Nyní funguje!


Asi půjde o konflikt s nějakým speciálním nastavením LO (mám uloženou starou konfiguraci, takže se pokusím najít ten přesný důvod)...

Editoval JirkaZ (2. 7. 2021 11:51:16)

Offline

#8 2. 7. 2021 15:01:14

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 304

Re: Doplněk TypoJTB

Někde na Asku jsem viděl že někdo testuje tak, že si vytvoří nového uživatele v systému -> to by mělo pro toho nového uživatele udělat čistý uživatelský profil i pro Libre. Pak může být snadnější porovnat tu konfiguraci ve které to funguje s tou ve které to nejde.

Offline

#9 2. 7. 2021 19:33:08

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 34

Re: Doplněk TypoJTB

kamlan napsal(a)

Někde na Asku jsem viděl že někdo testuje tak, že si vytvoří nového uživatele v systému -> to by mělo pro toho nového uživatele udělat čistý uživatelský profil i pro Libre. Pak může být snadnější porovnat tu konfiguraci ve které to funguje s tou ve které to nejde.

Jo, to je taky možné. Uvidíme.

Offline

Zápatí