Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 4. 2021 13:21:40

kamowski
Člen
Registrace: 29. 3. 2013
Příspěvků: 25

vypíš neprázdne bunky

zdravím,
v zošite mám 5 listov, na každom je rovnaká tabuľka
v tabuľke je viac stĺpcov ale potrebujem riešiť 2 stĺpce (všetky majú 14 riadkov)
v stĺpci "I" mám stav tachometra a v stĺpci "J" je množstvo natankovaného paliva
príklad:
205425km - 428,00L
nie pri každom stave tachometra je aj tankovanie
príklad:
205425 428.00
205881
205948
206001 328.00
206447
206498
206513
206700 511.25
---
potrebujem prehľadať všetkých 5 listov v stĺpci "J" a kde je zápis (tankovanie), vypísať stav tachometra zo stĺpca "I"
toto zapísať do novej tabuľky, kde budú len tie dva stĺpce alebo aspoň jeden so stavom tachometra, kedy sa tankovalo
skúšal som podľa niektorých riešení tu na fóre "filter" ale neviem to spojiť pre viac listov
viete mi s tým prosím poradiť?

Offline

#2 17. 4. 2021 13:26:15

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 615

Re: vypíš neprázdne bunky

kopie všech tabulek do jednoho listu (prostým =list1.A1) atp. a následně filtr, který už vám asi půjde. Pokud jsou tabulky různě dlouhé lze každé přisoudit např. 100 řádků (nebo třeba 1000) a mezitím nechat volný prostor tzn. napč. na řádku 101 bude =list2.A1 atd.

Editoval ludviktrnka (17. 4. 2021 13:27:15)


LibreOffice 6.2.

Offline

#3 17. 4. 2021 14:33:12

kamowski
Člen
Registrace: 29. 3. 2013
Příspěvků: 25

Re: vypíš neprázdne bunky

super, jednoduché a účinné, a ja sa škrabem ľavou rukou za pravým uchom big_smile
keď sa človek zamotá, stratí nadhľad
ďakujem

Offline

#4 17. 4. 2021 15:23:51

kamowski
Člen
Registrace: 29. 3. 2013
Příspěvků: 25

Re: vypíš neprázdne bunky

tak som si tie tabuľky nakopíroval do nového listu,
pridal stĺpec a označil "BB"
a vložil vzorec: if(isnumber(j1);"1";"") a vyplnil ním ten stĺpec "BB"" a tým označil riadky, kde je tankovanie
označil som stĺpce "J" a "BB", Dáta > Ďalšie filtre > Štandardný filter > Názov poľa "BB" > Podmienka "=" > Hodnota "1" > Kopíruj výsledky do .... a zadal som bunku
a ....
a nič, cesto nevykyslo
---
tak som celú tú tabuľku označil ctrl-x a Upraviť > Vložiť inak > Vložiť inak (text, čísla, dátum a čas)
a zopakoval procedúru s filtrom
teraz je to ok ale ....
je to len statická tabuľka, nebude rweagovať na zmeny, viem to urobiť len na konci obdobia, čo vlastne nie je chyba a je to použiteľné
ešte raz ďakujem smile
---
ak by niekoho napadlo iné riešenie .... wink

Offline

#5 17. 4. 2021 15:27:05

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 615

Re: vypíš neprázdne bunky

ano, standardní filtr nefunguje na vzorce (resp. vzorce si pamatuje, což je nežádoucí). Možná by pomohlo použít absolutní vzorce =$list1$A$1. Ale spíše doporučuji používat pouze automatický filtr (ten respektuje relativní vzorce) a nebo kontingenční tabulku, která převede vzorce na číslo.

Absolutní vzorce vytvoříte jednoduše označením oblasti a stiskem F4. Všechny vzorce v oblasti se změní na absolutní

Edit2: po pužití automatického filtru si můžete vyfiltrovanou tabulku snadno překopírovat a "vložit jako", překopírují se pouze vyfiltrovaná data.

Editoval ludviktrnka (17. 4. 2021 15:30:40)


LibreOffice 6.2.

Offline

#6 18. 4. 2021 13:27:44

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,247

Re: vypíš neprázdne bunky

Dělal jsem něco jiného, ale potřeboval jsem si něco ověřit a tak posílám další možnosti řešení Výběr položek z více listů.
    Ještě mne napadlo, že byste možná spíš potřeboval souhrnné vzorce. Například sečíst všechny hodnoty kilometrů a ceny za PHM. To by se řešilo snadno pomocí SUMIF, SUMIFS a podobně jinými maticovými vzorci. Je ovšem otázka proč se sčítají pouze údaje které obsahují položku PHM. Respektive jde o 14 vozidel na jednom listu, nebo jen 5 (co list to vozidlo), patří položky bez PHM pod nejbližší údaj s PHM?
    Sešit popisuje jeden způsob pomocí maticových vzorců - lze to udělat určitě i jinak. Způsob souhrnu makrem by asi potřeboval rozšířit o název listu, nebo odladit kód. Ale funguje to. Ale stejně mi připadá, že to není úplné. Šel by tam zabudovat například přepočet PHM (euráků) na 100 km a podobně.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí