LO 7.1.0.3 (x64)
Mám problém se zobrazením dat ve sloupcovém grafu. I v místech grafu, kde je hodnota 0 se zobrazují barevné čárky indikující nějakou malou hodnotu.
Zkuste si vytvořit jednoduchou tabulku - v řádku 2 mám hodnoty 1 až 10, v řádku 1 pak hodnoty, libovolné čísla, ale pozor, některé hodnoty dejte 0.
Nenulové hodnoty dejte pro začátek max. do hodnoty 5.
Pak vytvořte graf sloupcový. Nastavte si barvu datové řady na nějakou šedou, tím se to ještě znepřehlední.
Kategorie $List1.$B$2:$K$2
Oblast pro hodnoty Y $List1.$B$1:$K$1
Graf na první pohled vypadá normálně. Na druhý pohled ale zjistíte, že tenké barevné čárky jsou i tam, kde je hodnota 0. Když znáte hodnoty v tabulce, víte že to můžete ignorovat.
Teď zkuste jednu z hodnot rapidně zvýšit např. na 5000.
A teď bude v grafu jednen výrazný šedý sloupec, v ostatních pozicích grafu budou nějaké šedé čárky, asi odlišného odstínu. Které ale označují malou nenulovou hodnotu?
Provádím analýzy dat za 24 hodin, kdy si data rozškatulkuju po hodinách a vytvořím graf. Graf mi umožní rychle zjistit, ve kterých hodinových úsecích chybí záznamy. Na tyto úseky se pak zaměřím s tím, že zařízení pravděpodobně nefungovalo.
S výše uvedeným grafem to ovšem vypadá, že zařízení pracovalo, jen posbíralo malé množství dat.
U předchozí verze, nevím bohužel její číslo, to fungovalo korektně. Změna až po instalaci na novou verzi.
Editoval gucky (17. 3. 2021 06:14:39)