Čerstvě instalovaný LibreOffice 7.0.4.2(x64) na novém NTB s Win10 Pro má uživatelské rozhraní v angličtině.
Při pokusu o změnu jazyka UI v Tools -> Options -> Language Settings -> Languages je v "Language Of User Interface" vidět "Default - English (USA)", po rozkliknutí roletky se nabízí 11 možností (kromě default ještě Dutch, 3x English, French, German, Polish, 2x Portuguese a Spanish), ale čeština ne - a český jazykový balíček je přitom nainstalovaný.
Nevíte někdo, co s tím?
Zkusil jsem ještě nainstalovat slovenský langpack, se stejným výsledkem - slovenštinu to také nenabízí.
Ve windows je přitom čeština i slovenština nainstalovaná (a čeština je i nastavena jako "Jazyk zobrazení systému Windows" - a to zdá se funguje, windows i jiné nainstalované programy "mluví" česky).
Normálně používám OO/LO jenom na Linuxu, léta, a tam jsem s tím problémy nikdy neměl. Teď mne požádal známý o instalaci na windows a dopadlo to takhle. Nemusí se pod tímhle OS nastavit něco jinak/něco dalšího?
Ještě doplním (nevím, zda to nemůže souviset): při dokonfiguraci předinstalovaných windos (je to nový NTB) jsem napůl nechtěně zvolil jako výchozí jazyk windows právě tu emerickou angličtinu, a na češtinu to přenastavoval až následně v systému. Asi by to nemělo mít vliv, ale u téhle (pro mne) černé skříňky jeden nikdy neví... Jsou to Windows 10 Pro v2004 build 19041.746 na notebooku Fujitsu.
Předem díky za pomoc, Franta Hanzlík