K jednotlivým bodům Vašeho vyjádření na můj dotaz uvádím následující :
1/ "Jen pro čtení" jsem určitě zapnuté neměl. Ovšem stává se mi někdy, že u dokumentu, který otevřu naběhne Vámi zmíněný text, přičemž vůbec nevím jak je to možné. Asi vždy užiji komplikované řešení spočívající v tom, že otevřu nový soubor a do něho dokument, který má v záhlaví uvedeno "jen pro čtení", okopíruji.
2/ Určitě nemám nastaveno v dialogu FORMÁT > ZNAK > EFEKTY PRO PÍSMO??? Mám tam u všeho "žádné", jenom barva písma mám AUTOMATICKÁ.
3/ Jakou barvu má ikona U podtržená si nepamatuji, to budu muset zjistit až zmíněná nepříjemnost nastane.
4/ Sledování změn zapnuté určitě nemám.
Zda jsem vždy něco nežádoucího před vznikem zmíněného problému stiskl si nepamatuji. Běžně podtržení dávám tak, že označím část textu, kterou chci podtrhnout a kliknu levým tlačítkem na ikonu Vámi zmíněného U podtrženého. Pamatuji-li dobře, když tím způsobem podtržení nedopadlo, klikl jsem na Formát, Text, Dojité podtržení, přičemž jsem si nevšiml, že je nahoře možné kliknout na Jednoduché podtržení.
S ohledem na Vámi sdělené vidím, že v případě vzniku mnou zmíněné nepříjemnosti musím udělat screen obrazovky, abyste mohl snadněji zjistit příčinu tohoto problému.