Dobrý den, pánové,
ač by to tak mohlo vypadat, jak bylo zmíněno výše, zájem jsem o Vaši práci a upřímnou snahu pomoci a vyřešit neřešitelné neztratil, jen jsem zaměstnán ve zdravotnictví a měl jsem čtyři noční služby obden a poté nějaké volno, nezbývala kapacita.... S Vámi vytvořenými tabulkami jsem si trochu pohrával dle návodů na dalších listech spíše zjednodušoval k použití i pro méně chápavé) - jsem schopen je přesvědčit ke spolupráci, ale jen částečně.
* zavrhl jsem přetékání dat do druhého řádku, vše by bylo nejlepší vkládat do jednoho řádku, i když jdou fakticky hodiny do druhého dne - toto účtárna akceptuje.
* dále jsem vypustil přestávky v práci, protože ty jsou u nás scifi a není je třeba do výkazu vyplňovat - nikdo to nevyžaduje - jen detail
* Pokud tu jde o podbarvení řádků, to bychom asi ani řešit nemuseli, použil jsem ho pro lepší přehlednost, dělám to tak ve svých výkazech, ale není to dle mzdové účtárny podmínkou.
* dále jsem použil kolonku čekání mimo pracoviště - to je jen pro formu - nic takového se u nás nepraktikuje, pro vložení popisku směny
* hlavní svízel a kde moje úpravy tabulky selhávají - pokud bych chtěl udělat vzorové řádky k vyplnění na směny během svátku, protože je strašně mnoho - nevím přesně kolik - skončil jsem u 8 kombinací - jistě nebudou všechny
- svátek ve všední den -> svátek ve všední den
- svátek ve všední den -> běžný všední den
- svátek v pátek -> běžná sobota
- svátek v pátek -> sváteční sobota
- svátek v sobotu -> svátek v neděli
- svátek v sobotu -> běžná neděle
- svátek v neděli -> sváteční pondělí
- svátek v neděli -> běžné pondělí
jde hlavně o noční směny/denní jdou dvě(všední a víkendová sváteční) - směny jsou primárně 12 hodinové, nikoli další délky směny 8 hod apod. - slouží jen sestry na oddělení), potom bych se již zcela ztratil ve zkratkách v rolovacím seznamu.
* optimálně jsem si představoval nechat celou tabulku zamčenou a vyplňovat pouze variabilní kolonky - v přiloženém dokumentu modře. To by skvěle fungovalo, sčítaly by se automaticky hodiny, nešel by do toho vnést nepořádek. Napadla mne možnost sváteční dny vložit a editovat manuálně řádek od řádku, není jich v roce zase tolik, nicméně by vznikl problém, buňky by byly zamčené a i kdyby byly odemčené, přepsaly by se veškeré vzorce v nich vložené, tudíž by tabulka po uložení někým neznalým ztratila funkce.
* Jste skvělý a nápomocni, za což Vám všem velice děkuji, ale už mi přijde hloupé Vás otravovat svými požadavky, navíc vámi navrhované a popisované úpravy vzorců jsou za hranicí mého chápání a logiky. Tudíž Vám nezbývá než poděkovat za skvělou spolupráci a super, i když nekompletní, řešení. Pokud by přece jen někdo věděl, jak z toho ven, vyplnit rukou a nerozbít tabulku a funkce, budu velice rád. S pozdravem Tomáš
// o zamykání a možnostech editace je psáno výše, zkoušel jsem to opakovaně nějak nastavit, ale stále se mi to nadaří, btw: jak psáno výše, aktivní blbec.... Vedení na moje nápady nereaguje a pouze je znevažuje, nicméně pokud by to fungovalo, alespoň pár kolegyň - po editaci pro moje směny rovněž i já, by jistě tabulku užívalo. ///
https://www.dropbox.com/s/zw7qy0fu8v91g … y.ods?dl=0
Editoval zubrtoma (19. 9. 2019 10:02:52)