ad 1) - Zapnout volbu ZOBRAZIT > NÁZVY POLÍ. Měly by se zobrazit názvy vložených polí. Často při vypnutí je tam jenom šedé svislítko. To by se při zobrazení názvů mělo projevit zašedlým názvem.
ad 2) - Nyní můžete pole snadno smazat. Uvidíte že smazaná pole zmizí z nabídky - samozřejmě se může stát že v původním dokumentu bylo odkázáno z více míst na stejné pole.
Klepněte kamkoliv do textu a stiskněte Ctrl+F2. Otevře se editační okno polí. Zde se podívejte jaké seznmy typů polí jsou zobrazeny. Například Názvy, stránky čísl. odstavce ap. se načítají automaticky a tak je mazat nebudete. Ostatní smažte třeba dodatečně - názvy polí by měly být udělány tak aby to bylo jasně viditelné (jedno písmeno ap. nedoporučuji)
Jiný případ by byly "proměnné" které mohou být "neviditelné" a podobně. Ty se ale dají deaktivovat a křížkem smazat.
Ale křížové odkazy se dají smazat tak jak jsem uvedl. Pokud jste si zadal nějaký formát bez orámování stínem tak ani jinou cestu nemáte. Já vím že pracovat s "poli" je dík nepřehlednosti "vyšší dívčí" protože jsem na tom strávil hodně času. Mám k tomu rozpracované manuály.
PS:
To nejdůležitější jsem zapoměl. V nejhorším případě Ctrl+A následně zkopírovat Ctrl+C a nakonec vložit a vše zpět volbou VLOŽIT JINAK > NEFORMÁTOVANÝ TEXT. Tento trik se dělá například proto, aby se obsahy vložených polí změnily na obyčejný text. Nadpisy, číslované odstavce ap. zůstanou ale pole se ztratí stejně jako některé formáty - hyperlinky a podobně. To můžete ale obejít pokud něco z toho původního chcete zachovat. Nejlépe je udělat si kopii celé práce a z té potom zpět nakopírovat potřebné - takovou kopii nemusíte ukládat - jen ji zavřete "bez uložení". :-)
Editoval neutr (3. 8. 2019 13:23:25)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ