Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 15. 3. 2019 21:06:13

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006

Pevné formátování buněk v šabloně Calc

Chci znalé přítomné poprosit o radu:

dá se v Calcu udělat šablona, která by měla pevné formátování buněk (jedná se mi zejména o rozměry, ale i podbarvení, ohraničení atd.) a by bylo by možné do ní importovat či vložit *.csv soubor?

Hledal jsem různě po webu, ale neuspěl. Zajímavé je, že ve Writeru jsou pevné rozměry tabulky bez problémů...

#2 17. 3. 2019 15:53:02

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Pevné formátování buněk v šabloně Calc

Nevím zda je to přesně toto, ale týká se to importního filtru kde se nastavuje "pevná šířka". Jinak se běžně přizpůsobí šířky sloupců obsahu a to se děje logikou jednotlivých sloupců. Takže "pevnou šířku" lze nastavit při importu podobně jako znakovou sadu, nebo odělovače ap.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 17. 3. 2019 22:47:13

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006

neutr: ne, o to mi nejde. Potřebuji skutečně mít onu stále stejnou šablonu a do ní načítat data z *.csv...

#4 18. 3. 2019 07:34:58

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Postup pro vytvoření vlastní šablony : Upravte si šířky podle potřeby, popřípadě upravte nadpisy, a podobně další efekty. Následně vlastní obsah vymažte a z toho co zůstane vytvořte jednak automatický formát (pod nějakým vhodným názvem) a také vytvořte šablonu volbou : SOUBOR > ŠABLONY > ULOŽIT JAKO ŠABLONU. Zbývá uložit pod názvem.
     Šablona už má předem předformátováno, ale když by se to rozhodilo, tak vyberete automatický formát a to by mělo přeformátovat na požadované parametry.

Pokud byste potřeboval makro, tak ho lze nahrát pomocí záznamníku a přiřadit spuštění nejlépe klávesovou zkratkou. Pokud si s tím neporadíte postněte sem vzor.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Zápatí