Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 15. 3. 2019 21:06:13

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 24

Pevné formátování buněk v šabloně Calc

Chci znalé přítomné poprosit o radu:


dá se v Calcu udělat šablona, která by měla pevné formátování buněk (jedná se mi zejména o rozměry, ale i podbarvení, ohraničení atd.) a by bylo by možné do ní importovat či vložit *.csv soubor?


Hledal jsem různě po webu, ale neuspěl. Zajímavé je, že ve Writeru jsou pevné rozměry tabulky bez problémů...

Offline

#2 17. 3. 2019 15:53:02

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Pevné formátování buněk v šabloně Calc

Nevím zda je to přesně toto, ale týká se to importního filtru kde se nastavuje "pevná šířka". Jinak se běžně přizpůsobí šířky sloupců obsahu a to se děje logikou jednotlivých sloupců. Takže "pevnou šířku" lze nastavit při importu podobně jako znakovou sadu, nebo odělovače ap.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 3. 2019 22:47:13

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 24

Re: Pevné formátování buněk v šabloně Calc

neutr: ne, o to mi nejde. Potřebuji skutečně mít onu stále stejnou šablonu a do ní načítat data z *.csv...

Offline

#4 18. 3. 2019 07:34:58

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: Pevné formátování buněk v šabloně Calc

Postup pro vytvoření vlastní šablony : Upravte si šířky podle potřeby, popřípadě upravte nadpisy, a podobně další efekty. Následně vlastní obsah vymažte a z toho co zůstane vytvořte jednak automatický formát (pod nějakým vhodným názvem) a také vytvořte šablonu volbou : SOUBOR > ŠABLONY > ULOŽIT JAKO ŠABLONU. Zbývá uložit pod názvem.
     Šablona už má předem předformátováno, ale když by se to rozhodilo, tak vyberete automatický formát a to by mělo přeformátovat na požadované parametry.


     Pokud byste potřeboval makro, tak ho lze nahrát pomocí záznamníku a přiřadit spuštění nejlépe klávesovou zkratkou. Pokud si s tím neporadíte postněte sem vzor.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí