Posílám 1. verzi souboru Test1 Mikess.
Soubor se spouští pomocí hlavní nabídky "Uložit DFQ". Je to úplně vpravo vedle nabídky Nápověda. Makro spustí uložení všech listů. Problém je že musíte na každý soubor DFQ znovu určit adresu. Tohle je nejspíš kontraproduktivní "vopruz" ale neznám skutečné potřeby.
Po uložení všech 8-mi listů se sešit sám zavře. Takže nyní Vám zbývá otevřít adresář kam jste ukládal a prohlédnout si soubory DFQ. Na nové spuštění musíte znovu otevřít původní sešit,
Ukládání podobných záležitostí umím na několik způsobů, ale zde používaná makra kopírují klasický postup z nabídky uložit jako "...dfq", což ale normálně navolit nelze (Calc nabídku ".dfq" neobsahuje). Je to ale jen jiná koncovka pro soubor původně CSV, respektive TXT. Běžně by se musely výstupy uložit jako listy CSV, nebo TXT a dodatečně koncovky přepsat - to se ale musí dělat v externím editoru - například souborovém manažeru jako je TotalCommander a podobně. Na linuxu jich je také hodně pokud to na něm budete spouštět.
Pokud by se soubor spouštěl na linuxu, může vyhodit chybu s URL notací. Tomu jsem se vyhnul dík dialogu který umí všechny OS. Přes to někdy se musí něco upravit. Tato verze byla postavena na Windows a Na Linuxu jsem ji netestoval (musel bych restartovat stroj). Může to tedy obsahovat chybu, ale běžně to chodí na obou systémech (ostatní OS jako MAC, OSX ap. nemám možnost testovat).
Pokud budete potřebovat pomoci například s navázáním obsahu Calcu na jiné sešity Excelu (ze kterých byste potřeboval tahat data) tak není problém ale běžně se dá vložit list z Externího zdroje a ten potom načíst do pracovního listu calcu, nebo hned pracovní list propojit jako dde.
Totéž platí o Těch URL. Jde to vyřešit například buňkou vedle názvu - to pokud by se ukládal každý list jinam, nebo určit jednu jedinou odkud budou tahané základy URL. V takovém případě by se přestavělo mírně makro podle konkrétní potřeby.
Zatím se soubor přepíná do módu CSV (DFQ) - proto na konci uložený text zavřu. Místo toho lze zavolat původní sešit ODS. Faktem je, že když uložíte textové výstupy, sešit už otevřený nepotřebujete.
Editoval neutr (10. 9. 2017 07:43:57)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ