Zdravím ...
Založil jsem sešit, ve kterém vytvářím slovník. Součástí sešitu je makro, které převede sešit na csv, tak, aby ho akceptoval převaděč do formátu StarDict.
V makru to mám proto, že výchozí nastavení převodu ooCalc do csv převaděči nevyhovuje, čili to nastavení dělám v makru a také proto, že převaděč vyžaduje určité sekvence oddělující významové roviny (např. \n) které se sice do řádku v sešitu dají vložit, ale znepřehledňují syrový text, takže v sešitě používám _^_ ( _jako mezera ), a makro to pak převede .. no a navíc .. jedno kliknutí na tlačítko a slovník je vyexportovaný .. jaká to je lebeda
Sešit mi visí na cloudu, upravuji ho ze 3 různých lokací ( jako vzdálený soubor ), pod několika uživatelskými jmény ( podle toho , kde zrovna sedím ) a prozatím jen v Linuxu.
Rád bych soubor csv ukládal do /home/**user**/Dokumenty/slovnik/slovnik.csv . To tam mám zatím natvrdo, čili můžu převádět jen pod jedním uživatelem, a pak výsledek nahrát na cloud, ale zajímalo by mně, zda je nějaká možnost, jak v makru získat cestu k uživatelovým dokumentům obecně.
Pro použití v Linuxu jsem právě našel možnost
output_file_name = "~/Dokumenty/slovnik/slovnik.csv"
fh = FreeFile ' Establish free file handle https://forum.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?t=34074
Open output_file_name For Output As #fh ' Open file (writing mode)
- tedy použití linuxácké substituce "tilda" jako odkazu na domovskou složku, ale jak toto dosáhnout ve windows ? Nebo jak toho dosáhnout obecně ? protože pokud je metoda pro win a lin rozdílná, přichází zákonitě dotaz : Jak zjistím, pod jakým systémem zrovna jedu (v makru, samozřejmě) ?
Děkuji všem za případnou pomoc.
Milan