Tedy nevím jestli jsem pochopil správně: Co řádek to jedna persona, ale když jde o brigádníky, tak je jich více naráz. Ve sloupci A je osobní číslo, ve sloupci B je jméno. Takže brigádník je ve sloupci osobních čísel a počet je zadán v kolonce jméno - hezky zbabrané, ale možná by to šlo snadno takto :
=COUNTA(B2:B46) + VALUE(RIGHT(INDIRECT(ADDRESS(MATCH("Brigádník";B1:B46;0);1;4;2);2);2)) - 1
Respektive dám jednotlivé složky :
=ADDRESS(MATCH("Brigádník";B2:B46;0);1;4;2)
Zde začínáme od 2. řádku (B2:B46) protože se domnívám že v 1. řádku je nadpis, ale ve výsledném vzorci to nevadí. Vadilo by to ale ve vzorci COUNTA kde by se název připočítával k pasažérům.
=INDIRECT(ADDRESS(MATCH("Brigádník";B1:B46;0);1;4;2);2)
Zde je potřeba zadat pole od prvního řádku aby se vrátil správný (B1:B46). Vzorec vrátí "počet : XX".
=VALUE(RIGHT(INDIRECT(ADDRESS(MATCH("Brigádník";B1:B46;0);1;4;2);2);2))
Zde se uříznou a vyhodnotí poslední 2 místa jako číslo.
Jde o to, že jsem nejprve sečetl řádky včetně brigádníků COUNTA (Je celkem jedno který sloupec vyhodnotíme protože COUNTA sečte řádky které něco obsahují - text i čísla, datum ap), Následně jsem načetl hodnotu kolik je brigádníků a tu jsem s počtem řádků sečetl. Nyní je ale o 1 řádek více - takže tu jedničku od součtu odečteme.
Editoval neutr (27. 6. 2018 17:28:33)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ