neutr:
Ad A,B
Moc děkuju za rychlou reakci na můj dotaz. Ad A,B – no to je to co bych přesně potřeboval, ale vložím-li vzorce do buněk D4,E4, nemohu do nich posléze „ručně" zapisovat takže to neřeší můj problém. Nešlo by např. vzorec použít v nějakém pomocném sloupci a ten by „posílal" data do D4,E4, které by byly bez vzorců? Pomocný sloupec bych potom pro přehlednost tabulky skryl, stejně, jako to hodlám udělat u dalších sloupců – přepočty času apod.
Ad C
- jsem úplně nepochopil, zde asi dochází k problému mezi židlí a klávesnicí :-) a také jsem v předchozím dotazu dostatečně nepopsal co by tabulka měla dělat a jak vypadat (viz. níže)
Ad Poznámka:
Za poznámku se vůbec neomlouvejte. Na vysvětlenou: tabulku si tvořím pouze pro vlastní potřebu (případně poskytnu kolegům, kteří budou mít zájem), protože mě po každé směně nebaví počítat odpracovanou dobu (ta se u každé směny může výrazně lišit, pouze u několika je stále stejná) porovnávat jí s měsíční normou a řešit jestli mám nárok na „české" nebo „německé" stravné. Sešit má mít listy s jednotlivými měsíci a každý list řádky odpovídající počtu dnů v měsíci. Takže zjednodušeně řečeno do sloupců „začátek", „konec" by se v ideálním případě přepisovaly časy směn s pravidelným začátkem a koncem nebo by se sem dopisovaly ručně časy směn s nepravidelnými začátky a konci. Ve sloupci „výkon" se vypočte odpracovaná doba za směnu. V posledním řádku se budou odpracované doby sčítat a v případném dalším řádku dopočítávat, kolik chybí odpracovat do stanovené měsíční pracovní doby (norma) případně počítat celkový odpracovaný přesčas. V dalších sloupcích řeším české/německé stravné a jeho výši – to mi celkem maká, ikdyž je mi jasné že by se to asi dalo řešit elegantněji.
Nějakou jednoduchou tabulku už jsem měl zpracovanou dříve, začátky a konce jsem všechny zadával „ručně", počítal jsem jen české stravné apod. Chtěl jsem si jí ale nějak vylepšit, tak jsem lecos zkoušel a ono to třeba zafungovalo a znáte to – s jídlem roste chuť; zřejmě jsem však narazil na svoje limity :-). Možná sloupce D,E budu řešit ručním zadáváním a nebudu doma poslouchat, že stále čumím do počítače :-).
Za odkaz na soubor XLS se naopak omlouvám já. Tabulku tvořím od počátku v Calcu ale z důvodu konzultace jsem potřeboval soubor otevřít na cizím počítači s excelem, formát jsem pak už neměnil. Nejsem už několik let uživatelm nehorázně drahého MSO, naopak Libre považuji za perfektní nástroj, který uživatelé mojí úrovně ani nedokáží využít. Je mi jasné, že vývoj takové „věci" není zadarmo a sám vážně uvažuji o tom, že Libre finančně podpořím. Z výše uvedeného vyplývá, že fórum jsem si nepopletl – pravidla fóra, se přiznám, jsem nestudoval. Polepším se :-)
ludviktrnka:
Děkuji i za vaší reakci. Takové řešení mě nenapadlo. Vyzkouším. Trochu mi na něm vadí, že přibydou další sloupce a trochu to sníží přehlednost. Co se týče časů, tak viz. moje reakce výše.
Ještě jednou mnohokrát děkuji