Ahojte,
jako každý rok se během svátků pozastavím a přemýšlím, jak by se dal funkčně zlepšit můj kalendář, který už osmým rokem dávám dohromady nejprve pro OpenOffice a později pro LibreOffice(kvůli lepší možnosti pokročilého podmíněného formátování buněk).
O kalendáři: Původně to mělo být jen demonstrativní dílko o tom, že OpenOffice dovede být svými funkcemi stejnou kvalitativní náhradou za Excel. Za tu dobu se kalendář rozrostl na tolik funkcí, že již není v excelu žádná lepší a funkčnější náhrada, si skromně dovedu tvrdit, navíc přizpůsobená pro tisk a navíc bez znalosti maker.
Jenomže každý rok je pro mne těžší a těžší plnit přání lidí různých potřeb, zejména když odezva je minimální a inciuji změny jen podle toho, co mne napadne a vám tak tím dávám málo prostoru. Přidala jsem kdysi kondiciogram a pak na to měsíční a sluneční kalkulačku, jenomže mi pak bylo vytýkáno, že zrovna kondiciogramem jsem si to "science-based" pokazila. A tak jsem tento rok kondiciogramy přejmenovala na intervaly a přidala planetární narozeniny, aby kalendář byl zároveň dostatečně vědecký a také zábavný.
Mám radost z toho, když kalendář potěší a zabere čím dál větší okruh lidí. Víte..., když sama něco nevím a hledám mezi funkcemi v LibreOffice, tak si pokaždé vzpomenu na nějaký problém, který jsem dříve řešila a vím, že to v kalendáři najdu. To je ten důvod, proč ho každým rokem zlepšuji, ale stejně bych byla ráda za nějaké vaše další podněty a funkce, jak ho ještě více o další funkce zlepšit.
Takže jestli máte nějaké další nápady, jak udělat kalendář lepším nebo user friendly, tak mi je sem můžete psát. Ráda Vám zkusím vyhovět.
kalendář 2018 ke stažení
Dominika
Editoval bluemoon (25. 12. 2017 09:12:25)