gunmant napsal(a)Nejedná si přímo o ovládací prvek z lišty.
Makro chci , aby mi fungovalo v LibreOffice calc.
Mám vytvořené makro, které spouštím tlačítkem a na tlačítku je text. Při spuštění makra potřebuji, aby se mi změnil text na tomto tlačítku.
Takže moc moudrý z toho nejsem. Jde Vám zřejmě o tlačítko přímo v listu které se bude měnit. To má určitou problematiku, ale existují makra která se přepínají na tentýž impulz. Podobně to větvím také v tomto makru :
Sub NazevTlacitka
oPage = Thiscomponent.Sheets.getByName("List1").getDrawPage
iCount = oPage.getCount
For i = 0 to iCount - 1
oEle = oPage.getByIndex(i)
oControl = oEle.getControl()
oControl.DefaultControl = "com.sun.star.form.control.CommandButton"
IF oControl.Label = "Start" Then
'Sem zadat kód který se má provést pod hlavičkou START
oControl.Label = "Stop"
Exit Sub
ElseIF oControl.Label = "Stop" Then
'Sem zadat kód který se má provést pod hlavičkou STOP
oControl.Label = "Start"
Exit Sub
End If
Next i
End Sub
Systém na kterém jsem to stavěl a testoval je WXP, Libre Office Verze: 5.3.7.2, ID sestavení: 6b8ed514a9f8b44d37a1b96673cbbdd077e24059. Na Apache Office jsem to netestoval a ani na Linuxu.
Samozřejmě musíte přepsat názvy které potřebujete já jsem tam uvedl klasickou změnu START/STOP. Dále musíte napojit makra která se mají spouštět. nevím zda se jedná o stejné makro které funguje jako přepínač pomocí větvení IF - či jinak, nebo rozdílná makra.
Běžně se místo přepisu názvu využívají check boxy navzájem vyblokované, ale totéž lze docílit i jinak. Bohužel nevím podle Vašeho popisu to zřejmé není, zda tlačítko bude ovládané jen ze sešitu, nebo z nadřazených maker - MojeMakra Standard. Tam by byly potíže. V této formě to funguje pouze v konkrétním sešitě. Není uveden ani název ovládacího prvku - takže při jekékoliv shodě vznikne chyba.
Otestujte a popřípadě upřesněte co s tím chcete dělat. Je možné že máte nějaké zkušenosti a tak když si nebudete vědět rady napište.
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ