gunmant napsal(a)Nejedná si přímo o ovládací prvek z lišty.
Makro chci , aby mi fungovalo v LibreOffice calc.
Mám vytvořené makro, které spouštím tlačítkem a na tlačítku je text. Při spuštění makra potřebuji, aby se mi změnil text na tomto tlačítku.
Takže moc moudrý z toho nejsem. Jde Vám zřejmě o tlačítko přímo v listu které se bude měnit. To má určitou problematiku, ale existují makra která se přepínají na tentýž impulz. Podobně to větvím také v tomto makru :
Sub NazevTlacitka
oPage = Thiscomponent.Sheets.getByName("List1").getDrawPage
iCount = oPage.getCount
For i = 0 to iCount - 1
oEle = oPage.getByIndex(i)
oControl = oEle.getControl()
oControl.DefaultControl = "com.sun.star.form.control.CommandButton"
IF oControl.Label = "Start" Then
'Sem zadat kód který se má provést pod hlavičkou START
oControl.Label = "Stop"
Exit Sub
ElseIF oControl.Label = "Stop" Then
'Sem zadat kód který se má provést pod hlavičkou STOP
oControl.Label = "Start"
Exit Sub
End If
Next i
End Sub
Systém na kterém jsem to stavěl a testoval je WXP, Libre Office Verze: 5.3.7.2, ID sestavení: 6b8ed514a9f8b44d37a1b96673cbbdd077e24059. Na Apache Office jsem to netestoval a ani na Linuxu.
Samozřejmě musíte přepsat názvy které potřebujete já jsem tam uvedl klasickou změnu START/STOP. Dále musíte napojit makra která se mají spouštět. nevím zda se jedná o stejné makro které funguje jako přepínač pomocí větvení IF - či jinak, nebo rozdílná makra.
Běžně se místo přepisu názvu využívají check boxy navzájem vyblokované, ale totéž lze docílit i jinak. Bohužel nevím podle Vašeho popisu to zřejmé není, zda tlačítko bude ovládané jen ze sešitu, nebo z nadřazených maker - MojeMakra Standard. Tam by byly potíže. V této formě to funguje pouze v konkrétním sešitě. Není uveden ani název ovládacího prvku - takže při jekékoliv shodě vznikne chyba.
Otestujte a popřípadě upřesněte co s tím chcete dělat. Je možné že máte nějaké zkušenosti a tak když si nebudete vědět rady napište.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ