Tak jsem se k tomu dostal a je to opravdu složitější - jak se dalo čekat.
1. Když klepnu na předposlední list a zkopíruji (poslední list inventury) - následně pravým myšítkem zavolám dialog přidám, list tak se tam vše zkopíruje správně - vše z původního sešitu do toho sešitu nového. Zbývá jenom přejmenovat v tom dialogu nový list a určit, že se má vložit za ten který jsem aktuálně kopíroval.
2. K tomu je potřeba jediné - odstarnit absolutní adresy ze jména sešitu. Tedy já jsem vybral celý obsah posledního listu (AG) a dal jsem najít dolar ($) a nahradit za "nic". Pak znovu vybrat vše a vložit do nového sešitu. Tento postup by měl platit pro rezervní nové listy. Jakmile je potřeba aby se udělal nový pracovní list - udělá se kopie tohoto příptavného listu.
3. Nyní je potřeba udělat z relativních odkazů opět absolutní - vybrat potřebné sloupce nebo i celý sešit a stisknout F4 (LO), nebo Shift+F4 pro AOO. Doufám že to umíte abych to nemusel vysvětlovat - dá se opakovaně stisknutím cyklovat a měnit nakonec se to uvede do povodního stavu bez doloarů.
4. Problém je s listem A který kopíruje jen buňky ale ne dispozici, takže tenhle výše uvedený postup by měl platit pro listy od listu "B". Pro běžné inventury. Další problém je s posledním listem který sčítá obsahy všech inventur. Předem to ale nejde a na konci je to fuška.
Je to v Excelu a tak nevím jestli používáte LibreOffice, nebo Excel. Pokud používáte Libre Office, nebo Apache Open Office - jde udělat makro - to ale v Excelu nepojede. Jde ale udělat například dopředu tisíc listů s označením podle Vašeho vzoru - tedy jako sloupce v tabulkovém procesoru.
Jde například udělat skrývání listů které nejsou aktuální (vyplněných i prázdných). prostě datum například v prvním listu aktivuje (zobrazí) list který bude obsahovat přenos z předešlého a nyní skrytého listu. List KONEC bude stále sčítat. Pozpátku to nikdo neupraví.
Vzor může být jako šablona, která se otevře na Nový rok a zavře na Silvestra. Takže je možné udělat systém který nabízí LADER a ještě jiná řešení.
--------------------------------------------------------------
To nemluvím o makrech. Pokud by to chodilo pod OpenOffice (LO, AOO) tak se dá udělat super systém proti tomu co používáte nyní. Dokonce by se dalo uvažovat o napojení na EET, nebo automaticky avizovat nákupy a další věci. Ale dnes už toho asi moc neudělám - takže otestujte ten manuální postup a když tak se vyjádřete jestli byste raději sofistikovanější systém, nebo programový modul.
Neříkám že hned, ale udělal bych to jako šablonu pro všechny. Potřebuji k tomu ale komunikaci - BetaTestera a kritika který vyjádří - tohle ano, tohle ne, nebo "ještě by to chtělo..." není problém udělat i tisk Menu, nebo návrh co se má uvařit aby se vyprázdnil sklad, dokoupení zásob. A také ještě třeba i webovou prezentaci do chytrých telefonů a klasických mašin.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ