DDE je vzorec - když si nalistujete průvodce funkcí - položka sešit je to asi 5. položka shora. Jinak je to takto : =DDE("Server"; "Soubor"; "Oblast"; Režim). Režimy jsou 3 a jsou volitelné. Vše můřete dohledat v nápovědě pod heslem. Zadejte hledat DDE a dostanete několik hesel například :
Nápověda k "vložit jinak" napsal(a)Odkaz
Vloží oblast buněk jako odkaz, takže změny provedené ve zdrojovém souboru se aktualizují v cílovém souboru. Chcete-li zajistit, aby se v cílovém souboru aktualizovaly také změny provedené na prázdné buňky zdrojového souboru, zaškrtněte volbu Vložit vše.
Také je možné odkazovat na listy ve stejném sešitu. Když odkazujete na jiné soubory, automaticky se vytvoří odkaz DDE. Odkaz DDE se vloží jako matice a lze jej upravit pouze celý.
OLE objekty se vkládají VLOŽIT > OBJEKT > OBJEKT OLE. Jsou to okénka pro vložení externího dokumentu a může to být i jiný typ - například Writer.
To co popisujete je typické vložení jinak - ale musíte zaškrtnout v dialogu MOŽNOSTI > ODKAZ. Samozřejmě musíte také zaškrtnout formáty, vzorce ap. Tohle jste předem zavrhl - protože se to dělá skutečně pomocí Ctrl+C - jen se to potom vloží "jinak" pomocí Ctrl+Shift+V. A psal to i pan Trnka.
Ještě se ozvu na účet uživatele "lp." - je z nás nejlepší a vyzná se mimo toho snad ve všech tabulkových procesorech a já myslím že Excel je jeho chlebem víc nežli Calc. A když to napíše on - tak to platí. Já jsem si nebyl jistý z Excelu mám pupínky a musím na něj k zeťákovi.
Nevím co jste myslel tou poznámkou (OT: Koukám, že tazatelé na fórech jsou rok od roku stupidnější a provokativnější co?) - ale souhlasím a jsou čím dál drzejší a lenivější. Do nápovědy se nepodívají a trénují nas blbostmi - snad jsem to napsal srozumitelně. Podívejte se na začátek každého okruhu problematiky - nejdřív prohledejte fórum a nápovědu.
Najednou víte dobře co chcete a umíte to definovat srozumitelně. Ještě můžete připsat že jste učitel a budu vulgární. Takových hotentotů je tady více - rozumu moc nepobrali ale drzosti mají za stádo opic. Snažíme se aby to bylo slušné fórum - ale napište něco takhle validního na jiné fórum a dehonestující přídomek Vás nemine.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ