Ne - mýlíte se. V LO verze 5.3.0.3 si to pamatuje i po zavření dokumentu a otevření nového ( - to se dělá z výchozí šablony). Toto nastavení je ve Vašem profilu > správa aplikací > LO. Takže dokud nesáhnete do tohoto nastavení tak si to bude pamatovat i přes aktualizaci celého systému.
Je tedy zřejmé že to tak vždy nebylo a já nevím od kdy se to změnilo. Nicméně zkušenosti mi říkají že když to nyní funguje, nemusí to fungovat v dalších verzích. To už tady bylo vícekrát.
S tím makrem je to snadnější nežli si myslíte. Vypadá takto :
sub BarvaPisma
rem ----------------------------------------------------------------------
rem define variables
dim document as object
dim dispatcher as object
rem get access to the document
document = ThisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")
dim args1(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args1(0).Name = "FontColor"
args1(0).Value = 11944514
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:FontColor", "", 0, args1())
end sub
Je to kód nahraný ze záznamníku - a trvalo to se vším všudy tak 3 sec. nežli jsem to otevřel v basicu. Postup je prostý - jde spíš o nastavení LO (AOO) tak aby šla nahrávat makra. Také se musí navolit adresář (nebo celý disk) kde lze makra spouštět.
POSTUP :
1. Připravíme si text k obarvení - stačí několik písmenek, nebo i jedno jediné.
2. Vybereme pod kurzor alespoň 1 písmeno (musí být "vymodřené").
3. Spustíme "Nahrávání maker" (to se objeví v nabídce NÁSTROJE > MAKRA > na prvním místě).
4. Vybereme požadovanou barvu.
5. Ukončíme nahrávání při tom musíme dát pozor :
5A - Na jméno. Nesmí mít českou diakritiku, musí být v 1 kuse.
5B - Na uložení do knihovny. Můžete uložit buď do "Moje makra Standard" (nad všemi knihovnami), nebo do "Stadard" v konkrétním dokumentu (tento postup preferuji i když platí jen v jediném dokumentu).
6. Přiřadit makru správný ovládací prvek. Může to být klávesová zkratka, ikona, klasický ovládací prvek jako je tlačítko v ploše dokumentu, nebo nabídka na hlavním panelu (například vedle nabídky "Nápověda").
7. Když se naučíte obsluhovat makra podle výše uvedeného popisu tak Vás asi ani nenapadne, že byste potřeboval skladovat barvy na věčné časy. Nanejvýš proto aby bylo možné i za několik let navázat na jednou použitý styl ale jinak je vytvoření tak snadné že skladování nemá cenu.
Editoval neutr (14. 3. 2017 08:02:19)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ