Ano nakopírovat do nového sešitu je také řešení nicméně všechny postupy jsou asi složitější nežli (ne)odsouhlasení maker respektive odsouhlasení upozornění.
Pokud to budete dělat u více souborů, potom bych doporučil otevřít nový sešit a hned tam vložit list(y) ze zdroje volba LIST > VLOŽIT LIST ZE SOUBORU. Pak už jen uložit pod jménem.
To kontext - menu znamená kliknout na lištu otevřeného modulu a pravým tlačítkem zavolat kontextové menu. Tam se nabízí možnost přejmenovat a podobně asi 6 možností. mezi nimi také smazat.
Jít to musí u knihovny Standard - souboru "04 - Výsledky olympiády.xls". Ona existuje ještě možnost "moje makra Standard" - tam asi nic nebude.
Existuje možnost, že knihovna VBAproject bude chráněná heslem (šifrou). Ale to není jisté. Když ten soubor XLS uložíte jako ODT - musí být každá knihovana Standard nezašifrovaná. Šiftrovat lze jen jiné knihovny nežli Standard.
V popisu nových vlastností importů vyplývá větší podpora ochrany původních MSO dokumentů. Původně totiž zaheslované soubory MSO šlo otevřít jako by se nechumelilo - po hesle, nebo šifře ani stopa. Tohle už neplatí - i když se nám to asi spíš líbilo :-)
Když sem postnete příklad nedostupné knihovny Standard zjistíme jestli to programátoři s tou ochranou nepřehnali - možná že toto u MSO jde a byla by to novinka mimo koncept LO, AOO. Já to ale nevím. Věděl by to snad jen uživatel "lp." - bohu žel ten si to musí najít sám - nedá se mu poslat email.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ