Dá se sice opakovat hlavička při tisku ale já jsem to popravdě netestoval. Myslím že by to mělo vypadat jako výplatní páska?
Spíš doporučuji udělat tabulku na 3 listy. V prvním dáte hlavičky na první řádek a pak vykopírujete ob řádek tolik, kolik potřebujete. Tedy 1. 3. 5 ......
Ve druhém listu vytvoříte klasickou tabulku jako blok. Vedle tabulky uděláte pomocný sloupec ve kterém dáte jen samá sudá čísla počínaje dvojkou. Takže začnete na prvním řádku dvojkou a na dalším řádku bude ve sloupci vzorec - například :
AA1 = 2
AA2 = AA1 + 2
Tohle vykopírujete vedle tabulky. Na konci tabulky uvidíte že máte třeba 50 řádků. Takže vzorec vykopírujete až do řádku 100.
Následně první řádek za tabulkou ručně přepíšete 2 číslo 1. Tím se za tabulkou vytvoří lichá řada.
Nyní stačí to pořadí načíst do paměti a vložit zpět jen jako text a čísla. Vzorce zmizí.
Následně najedete na konec (Ctrl+End - podržet a stisknout + HOME). Vybere se celá tabulka a vy ji musíte seřadit podle toho ¨pomocného sloupce". Tabulka bude také ob řádek. Nyní už můžete pomocný sloupec smazat.
Nakonec do 3. listu načtete řádky s hlavičkou (z listu 1 a pod to načtete řádky tabulky. Takže ve třetím listu bude :
1. řádek - A1 ='list1'.A1, B1 = 'list1'.B1.......AB1 = 'list1'.AB1
2. řádek - A2 ='list2'.A2, B2 = 'list2'.B2.......AB2 = 'list2'.AB2
3. řádek - A3 ='list1'.A3, B3 = 'list1'.B3.......AB3 = 'list1'.AB3
4. řádek - A4 ='list2'.A4, B4 = 'list2'.B4.......AB4 = 'list2'.AB4
To pak vytisknete a roztříháte. Je možné dávat i prokládání hlavičky odkazem.
Například vykopírujete hlavičku na druhý řádek a ještě když je vybraný zadáte F4 - tím se vytvoří absolutní adresy. Tohle už můžete kopírovat do prázdnách řádků vlastní tabulky.
Jestli bude potřeba udělám vzor.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ