Zdravím, zatím ve všech verzích trojkové řady OpenOffice se setkávám s nepříjemnou chybou a to že mě OpenOffice neupozorňuje, že otvíraný soubor je otevřen již jinde a tudíš ho mohu pouze číst. Zjistím to bohužel až při pokusu o uložení. U verze 2.** se nahoře ukazovalo vedle názvu otevřeného dokumentu i informace "pouze pro čtení". Tato chyba je velmi nepříjemná z jednoho důvodu. Já a pan kolega nezávisle na sobě doplňujeme do jedné exlelovské tabulky hodnoty Pantone barev. Jedná se o doplňování cmykových hodnot. Do verze 2.0 jsem po otevření tabulky viděl, že na ní kolega pracuje a hodnoty jsme si napsal jinam s tím, že až je později do ní doplním (až bude zavřená). Nyní otevřu tabulku (tváří se, že není používaná), doplňuju do ní nové údaje až při ukládání zjistím, že ji má otevřenou kolega. Což je malér, protože pokud budu čekat, až ji uzavře, tak přepíšu jeho nové údaje zapsané po tom, co jsem tabulku otevřel. Takže mě nezbývá než o tabulku zavřít bez uložení, zpětně zjišťovat, co jsem nového do ní zapsal a přepsat to někam jinam. Prosím, nahlaste někdo toto jako bug (angličtinu bohužel neovládám).
Děkuji mnohokrát
Ulrych