Ano upravit to není problém. Jenom se potřebuji ujistit, že jsem to správně pochopil.
Začnu od konce :
- jde spíš o pozunámku - Změnit původních 100 položek (od řádku 4 do řádku 104) na 40 uděláme velmi snadno. Stačí smazat na každém listu 60 řádků, ale tak aby první a poslední zůstaly nedotčeny. Tím se upraví rozsah i ve vzorcích.
- Pokud jsem správně pochopil tak tabulky individuálního klienta nebudou obsahovat všechny druhy kódů, ale jen některé. To jaké kódy v tabulce budou rozhodne až uživatel vlastním zápisem.
To také není žádný problém. Změní se jenom vzorce ve 3. řádku. Ale pak vzniká otázka nad grafickou stránkou věci. Nyní má záhlaví 3 řádky. Jak se ukazuje tak první řádek ze záhlaví, který obsahuje napevno informaci "číslo kódu" bude nově zadáván číslem.
Stačí zde prázdný řádek? Nebo mám do záhlaví přidat řádek který ponese informaci. Například :
- nevyplněná buňka kódu > záhlaví slouce ponese jenom "kód" bez ničeho.
- pokud bude buňka vyplněna > záhlaví slouce ponese identifikátor "kód XY".
Jde spíš o to, že pokud dostanou Vaši spolupracovníci novou tabulku tak budou váhat kam co napsat. Takže když je seznámíte, nebou potřebovat extra manuál :-)
Grafická stránka věci může být snadno přepracována. Může to být i "sofistikovaný formulář" který bude při startu obsahovat 1 list a když se provede zápis do tohoto listu tak se automatickyy vygeneruje další nový prázdný. Výběry identifikací (klient, kódy ap) je možný pomocí vybíracích seznamů ap.
Sešit může obsahovat i souhrny za sešit - kusy podle druhu. To proto aby mohl vyhodnocovat skladovou zásobu a upozornít, že na skladě je "málo" ap. Pokud používáte jen AOO, nebo LO - může obsahovat i například přístup různými hesly a zápidy kdy kdo udělal vstupy ap. Může to být napojené například i na centrální databázi, vyhodnocovat bonitu klienta (slevy a nabídky..), nebo vyhodnocovat zda má již zaplaceno předchozí objednávky či nikoliv. (To je ale asi pro začátek moc věcí :-)
Upřesněte, nebo ještě lépe pošlete přímo Vámi upravenou grafickou podobu. Vím že "novinky" bývají zdrojem problémů - což závisí čistě na schopnostech uživatelů. Jestli to budou obsluhovat důcodci vzdálení od Vás 100 km, tak máte na problémy jistojistě zaděláno každou maličkou změnou :-)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ