Nějak mi nedochází proč používáte zbytečnou Sumu. Máte - li vynásobit například buňky A1 a B1 tak zadáte =A1*B1. Je to 6 krát stisknutí klávesnice a vůbec nemusíte stisknout ikonu Sumy, nebo jakoukoliv jinou funkci.
Já si také někdy pomáhám tou SUMou - jde o ten úsek který se automaticky vyplní. Pak ale SUM nahradím například COUNT a podobně jinými funkcemi kde je potřeba zadat úsek. Ale zrovna pro obyčejný součin dvou čísel se to příliš nehodí. Když to používám tak jako záznam absolutních adres které takto "zakonzervuji" pro pozdější užití s úplně jinou anotací.
Domnívám se, že hledáte součin většího počtu hodnot nežli dva. To by byla funkce PRODUKT. To může být dáno například takto =PRODUCT(A1:A10). Ale častěji například pro matici =PRODUCT(A1:C10). Takže potom by šlo nahradit SUM za PRODUCT ale žádný efekt v tom nevidím. Hledat to mezi funkcemi zabere spoustu času a když víte jak se to jmenuje tak se to vyplatí vyťukat. Pak už je jedno jestli napíšete navíc "=, (,)".
To co popisujete mi připadá poměrně povědomé, ale s jiným popisem. Sešit nemusí počítat zhruba ze dvou důvodů. Na to ale musíte přijít sám :
1:- Formát buněk je "text", nebo "boolean" - musí se to změnit na formát buněk číslo. Je to postup FORMÁT > FORMÁT BUŇKY > KARTA ČÍSLA > vyberte Standard.
2:- Není zapnuta funkce automatického přepočítání je to NÁSTROJE > OBSAH BUNĚK > AUTOMATICKY PŘEPOČÍTAT.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ