Tohle je postup podle nápovědy :
Zápis víceřádkového textu
1. Stisknutím kláves Ctrl+Enter se vloží ruční zalomení řádku. Tato klávesová zkratka funguje přímo v buňkách nebo na vstupním řádku. Vstupní řádek lze rozšířit na více řádků pomocí vpravo umístěného tlačítka se šipkou dolů. (Tohle je nesmysl - vkládá se tak do buňky nový řádek a nikoliv zalomení.)
Chcete-li, aby se text automaticky zalomil podle pravého okraje buňky, postupujte následovně:
1. Označte všechny buňky, kde chcete text automaticky zalomit podle pravého okraje.
2. V menu Formát - Buňky - Zarovnání označte možnost automatické zalomení textu a klikněte OK.
Ovšem to co nápověda neuvádí je skutečnost, že se zalomení řádku zobrazuje. Já bych to rozšířil o detail :
1. Označte všechny buňky, kde chcete text automaticky zalomit podle pravého okraje.
2. V menu Formát - Buňky - Zarovnání označte možnost automatické zalomení textu a klikněte OK.
Chcete-li, aby se text automaticky zalomil podle pravého okraje buňky a zalomení zůstalo skryté, postupujte následovně:
3. Označený úsek je stále vybraný - klepněte na nadpisy řádků (čísla) a zvolte VÝŠKA ŘÁDKU > VÝCHOZÍ.
Možná by šlo vytvožit vlastní styl to jsem ale netestoval. Opačný postup je zřejmý > odškrtneme vlastnost - automatické zalomení. Vzpomínám si ale, že jsem měl problémy po smazání obsahu. Zalomení tam bylo stále a já už jsem dávno zapoměl kde všude to je. Navíc jsem si nedokázal vybavit proč se obsah "nechtěně" zalamuje.
Proto jsem si nejdříve vybraný úsek pojmenoval - nejlépe jako "zalomení buňky". To je důvod proč jsem to jako styl netestoval. Je to ale jen moje zkušenost.
Možná by to chtělo upravit v nápovědě. Hledá se to opravdu špatně. Možná by to chtělo doporučit přeformátování na výchozí styl, ale pro celý sešit to vhodné není.
Spíš by to chtělo poznámku - "pokud požadujete skrytí části zalomeného řádku naformátujte výšku řádku na výchozí hodnotu. Doporučujeme si takto upravený úsek nejprve pojmenovat".
Editoval neutr (27. 12. 2015 08:32:12)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ