Já myslím, že uložení kurzoru v místě kde je postaven je automatické. Vyzkoušejte si to. (Tedy ne v šabloně která skáče nakonec). Někde umístěte kurzor, uložte a zavřete. Když to znovu otevřete a uděláte například šipkou 1x doleva uvidíte kde se nachází kurzor. Bude tam kde byl když jste to ukládali respektive zavírali.
Já se domnívám, že kurzor je nějak spojen s operačním systémm a proto se musí aktivovat samostatně (dodatečně) po načtení dokumentu.
Tohle by asi věděl nejspíš ing Patierik. Já osobně mám poměrně rozsáhlé knihovny maker, ale nevím jestli lze automaticky aktivivat viditelný kurzor. Lze například naprogramovat "select", ale i když je to vybráno (vymodřeno) a je to hned vidět, tak kurzor "nebliká".
Pokud to jde zprovoznit makrem Basicu, tak zřejmě jen událostí OnClick. Potíž bude asi v tom, že k rozsvícení kurzoru se musí šáhnout na HW.
Jinou možnost poskytuje možná UNO, ale těch moc nemám a osobně se jim raději vyhýbám. Takže dík Calcu vím, že makra s UNO umí chodit tvrdě s kurzorem. To se dá ale udělat i v samotném Basicu.
Vzhledem k tomu, že Vaše potřeba má zásadní lidský rozměr a ne jen rozměr technický, zeptám se ing Pastierika emailem jestli o něčem vhodném neví. Pokud podobnou problematiku neřešil a nezná nějaký způsob, pokusím se sám. Možná by to byl ochotný řešit i uživatel "lp.".
Aby se nedělalo něco již vytvořeného je potřeba projít všechna rozšíření pro AOO a LO. Myslím že by mohlo existovat něco podobného pro nevidomé a slabozraké. Ti by totiž čtení používali asi více nežli Braillovo písmo.
Možná byste mohl upřesnit parametry :
- Je potřebné aby sešit zaznamenal dříve přečtené pasáže? Tedy jestli by bylo dobré vložit záložky podle jednotlivě předčítaných pasáží. Vzniká tak možnost vrátit se kdykoliv později na určitou záložku.
- Bylo by potřebné specializované vyhledávání? Například vybrat a přečíst větu obsahující hledané slovo, nebo celý odstavec?
- Máte řešeno, nebo je potřebné editovat určité pasáže?
- Můžete vkládat poznámky - respektive můžete používat všechny nabídky menu? Vím že někde njsou přiřazeny klávesové zkratky.
- Vím že existují programy pro ovládání hlasem ale já jsem nikdy žádný neviděl. Nevím o tom nic takže možná by byl dobrý odkaz kde bych to nastudoval nebo otestoval.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ