Tohle je poměrně podivné zadání. Jakmile znáte soubory ze kterých budete aktualizovat, tak je nastavíte na těch potřebných 30 minut (standardně je přednastaveno 60 sec.), necháte otevřený sešit s odkazy tak jak popisujete a hotovo.
Ovšem ten otevřený sešit musí být funkční - zřejmě otevřít na dektopu a číst ho "paralelně" jako sdílený - takhle to popisujete. To jest telefon máte například u vody ale doma běží navíc desktop (respektive server).
Neexistující soubory pro načtení umíte vyhodnotit (lze to udělat několika způsoby). A tak mi není jasné co potřebujete. Spíš jenom tuším účel. Takto lze sledovat například z domova parametry výroby.
Já mám maker na odkazy více, ale to co jsem Vám poslal jsem také naposledy testoval a chodilo to. Můžu se podívat proč to u Vás nechodí, nebo jestli není potřeba použít jíné makro (NAPŘÍKLAD S UNO).
Ono je také otázkou jestli by se neměly do zdrojového sešitu (který načítáte mobilem) na desktopu (serveru) načítat data makrem - otevřít "potichu" (jako skrytý zdroje z xls, nebo csv a podobně jiné) a zkopírovat. Tohle řešení by vyhovovalo více zejména pokud by existovalo hodně odkazů k aktualizaci.
Jestli znáte všechny alternativní URL odkazů tak mi to pošlete a otestuju nastavení, nebo postavím makro. Ještě uvedu, že na aktualizaci odkazu je potřeba určitého času. Většinou se jedná o řád sekundy, ale může to být i mnohem více. Takže například za těch půl hodiny se dá načíst bez problémů dle mého odhadu tak asi stovka případů. Pak by se už začalo obnovování zasekávat.
Princip načítání obsahu je dán cyklem který se například na vteřinu přeruší - pak tedy kolik načítaných souborů - tolik vteřin mezi obnovením. To může chodit do nekonečna, nebo nastavit pomocí data (času a podobně) konec - například spustit nový cyklus 30 minut po zastavení.
Takže se na to podívám, ale potřebuji vzor - kam se mají načítat odkazy a podobné věci.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ